Solar Magazine - Fabrikant van zonneauto’s Lightyear haalt 81 miljoen euro extra kapitaal op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Fabrikant van zonneauto’s Lightyear haalt 81 miljoen euro extra kapitaal op
© Lightyear

Fabrikant van zonneauto’s Lightyear haalt 81 miljoen euro extra kapitaal op

Fabrikant van elektrische zonneauto’s Lightyear heeft 81 miljoen euro kapitaal opgehaald bij een publiek consortium van Invest-NL, provincie Noord-Brabant en 2 regionale ontwikkelingsmaatschappijen BOM en LIOF.

Bovendien zijn aanvullende investeringen afkomstig van nieuwe particuliere fondsen en vervolginvesteringen van SHV en DELA veiliggesteld. Afgelopen maand besloot de Zweedse fabrikant van sportwagens Koenigsegg ook al in te stappen als investeerder.

Massamarkt
De nu aangekondigde ontvangen fondsen zullen ervoor zorgen dat het bedrijf vooruitgang boekt met de productie van Lightyear 0 – de eerste elektrische auto op zonne-energie die dit jaar op de weg zal verschijnen – en dat het de ontwikkelingsmijlpalen voor het vervolgmodel voor de massamarkt, Lightyear 2, blijft bereiken.

Lightyear 0 is voorzien van 5 vierkante meter gepatenteerde, dubbel gebogen zonnepanelen, waardoor het voertuig zichzelf kan opladen tijdens het woon-werkverkeer of wanneer het buiten geparkeerd staat. Dit zorgt ervoor dat de bestuurders minder afhankelijk worden van laadstations en het elektriciteitsnet wordt ontlast.

Op schema
‘Lightyear heeft sinds de oprichting een consequente vooruitgang geboekt en heeft een veelbelovende toekomst op het vlak van de ontwikkeling van een innovatief zonne-energie-ecosysteem in Nederland’, stelt Rinke Zonneveld, chief executive officer van Invest-NL. ‘Hun technologie, strategische partnerschappen en bedrijfsvoering passen perfect bij Invest-NL’s ambitie om een nieuwe technologie-gedreven markt en zakelijke kansen te cocreëren, en we kijken ernaar uit om hun groei van Nederlandse basis naar wereldwijde original equipment manufacturer te ondersteunen.’

‘In het huidige marktklimaat heeft onze technologie een ongelooflijk potentieel voor positieve maatschappelijke invloed, dus ik zie investeringen van dit kaliber als een erkenning van Lightyear’s productvisie’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Dankzij de steun van Invest-NL, het hele consortium en onze andere investeerders en strategische partners zijn we goed gepositioneerd en liggen we nog steeds op schema om ’s werelds eerste auto op zonne-energie te leveren.’

30.000 euro
Lightyear is drukdoende met de ontwikkeling van Lightyear 2, het tweede volumemodel van het bedrijf, met een startprijs van 30.000 euro. Lightyear 2 zal naar verwachting in 2025 in productie gaan en heeft momenteel al 10.000 reserveringen van lease- en autodeelbedrijven LeasePlan en MyWheels, die er elk respectievelijk 5.000 hebben gereserveerd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

CFO

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 SH, TT Vasumweg 170
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!