logowvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
10 augustus 2022

Koenigsegg investeert in Nederlandse fabrikant van zonneuato’s Lightyear

De Zweedse fabrikant van sportwagens Koenigsegg investeert in fabrikant van zonneauto’s Lightyear. De investering maakt deel uit van een grotere samenwerking, waarin de bedrijven gepatenteerde technologie delen.

Deze uitwisseling van kennis maakt volgens Lightyear de ontwikkeling van ultra-efficiënte voertuigen verder mogelijk, net als de betrokkenheid om samen nieuwe autotechnologieën te ontwikkelen.

Energie-efficiëntie
Lightyear is de ontwikkelaar van de Lightyear 0, ’s werelds eerste zonneauto die komende herfst in productie gaat. De zonneauto is uitgerust met 5 vierkante meter dubbel gebogen zonnepanelen, waardoor het voertuig zichzelf kan opladen tijdens het rijden of wanneer het buiten geparkeerd staat. In optimale omstandigheden kan de Lightyear 0 zichzelf dagelijks van 70 kilometer extra actieradius voorzien, bovenop de geschatte 625 kilometer.

De technologieën van Koenigsegg zullen worden gebruikt om de energie-efficiëntie van Lightyear's tweede model, de Lightyear 2, verder te verbeteren. De productie staat gepland voor eind 2024 of begin 2025.

Juiste spoor
‘Koenigsegg loopt voorop als het gaat om high-performance sportauto’s’, stelt Lex Hoefsloot, medeoprichter en chief executive officer van Lightyear. ‘We bewonderen hun combinatie van ongelooflijke prestaties, design en duurzame technologie. Deze samenwerking laat duidelijk zien dat we op het juiste spoor zitten. Ik ben enorm blij dat we beroep kunnen doen op tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en bouwen van innovatieve auto's.’

Hoewel het bedrijf vooral bekendstaat om zijn megacars met buitengewone prestaties, heeft Koenigsegg een lange geschiedenis in het ontwikkelen en op de markt brengen van duurzame mobiliteitstechnologieën. Sinds de oprichting is de filosofie van Koenigsegg de drijvende kracht geweest achter de gepatenteerde innovaties van de onderneming, zoals de ‘raket’-katalysator, het supercharger response system en een turbosysteem met variabele geometrie. ‘De auto-industrie maakt een enorme overgang naar duurzame brandstof en dito technologie’, vult Christian Koenigsegg aan, chief executive officer en oprichter van Koenigsegg. ‘Lightyear heeft transformatieve technologieën ontwikkeld en deze samenwerking zal ervoor zorgen dat onze producten innovatief blijven.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.