logowvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
21 april 2022

MyWheels gaat vanaf volgend jaar elektrische zonneauto’s Lightyear delen

Het autodeelplatform MyWheels gaat vanaf komend kalenderjaar de auto’s van Lightyear aanbieden. Gebruikers van autodelen kunnen hierdoor vanaf 2023 de elektrische zonneauto’s Lightyear One rijden.

Lightyear is hiertoe een partnership aangegaan met The Sharing Group – moederbedrijf van MyWheels – om 5.000 Lightyear Two auto’s te leveren, het massamarktmodel dat vanaf 2025 beschikbaar zal komen in de MyWheels-vloot.

Lightyear One
In 2023 zal de Lightyear One – het eerste model van de fabrikant – al aangeboden worden op het MyWheels-platform. ‘De toekomst van mobiliteit draait niet alleen om het voertuig zelf, maar ook om de manier waarop we het gebruiken’, stelt Lex Hoefsloot, medeoprichter en chief executive officer van Lightyear. ‘Het autodeelconcept is een voorbeeld van hoe de markt zich ontwikkelt om nieuwe, duurzamere manieren te vinden om mensen mobiel te houden zonder zelf een auto te bezitten. Door Lightyears aan te bieden via een autodeeldienst als MyWheels, kunnen we onze missie sneller en efficiënter uitvoeren. Deze samenwerking is een spannende stap op weg naar een schonere toekomst en we zijn er trots op dat we met MyWheels en The Sharing Group de handen ineenslaan.’

Vanaf 30.000 euro
De Lightyear One gaat eind zomer 2022 in productie, en wordt eind dit jaar geleverd aan de eerste klanten. MyWheels zet een deelactie op voor trouwe leden om vanaf 2023 al in een Lightyear One te kunnen rijden.

Lightyear Two wordt het massamarktmodel van de technologieproducent en komt vanaf 2024/2025 op de markt met een prijs vanaf 30.000 euro. MyWheels is in Nederland marktleider op het gebied van autodelen. Het bedrijf begon in 1993 als een van de pioniers op het gebied van autodelen, is in de afgelopen 2 jaar gegroeid en kent een landelijke dekking van 2.500 deelauto’s. Karina Tiekstra, chief executive officer van MyWheels, over de samenwerking met Lightyear: ‘MyWheels zet fors in op de elektrificatie en inmiddels is al meer dan 50 procent van de deelautovloot elektrisch. Met de komst van Lightyear op het platform laten we onze gebruikers de toekomst van mobiliteit ervaren. Een mooie stap in onze missie om met 1 miljoen auto’s Nederland mobiel te houden.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.