logo
wvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
13 december 2021

Lightyear krijgt 3,8 miljoen euro voor opschaling productiecapaciteit zonneceltechnologie

Fabrikant van elektrische zonneauto’s Lightyear ontvangt een Innovatiekrediet van 3,8 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de opschaling van de productie van zijn zonnedaken.

Met behulp van de financiering kan het bedrijf een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen waarmee de productiecapaciteit kan worden opgeschaald.

Erkenning
Zo kan het bedrijf beter inspelen op de groeiende vraag naar zonnedaken op voertuigen. Afgelopen juli maakte Lightyear al bekend dat het gaat uitbreiden met een productielocatie voor de zonneceltechnologie en zonnedaken in Venray. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft overigens in Helmond.

‘We zijn enorm vereerd om deze financiering vanuit RVO te mogen ontvangen’, vertelt Hans Heijmans, chief operations officer en managing director Solar Product bij Lightyear. ‘We zien het als een erkenning vanuit de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.’

Massamarktmodel
Marcel Segers, senior investmentmanager bij RVO: ‘De toonaangevende technologie die Lightyear met dit project ontwikkelt, heeft de potentie om een nieuwe toekomst in te luiden voor mobiliteit. Door de ontwikkeling van deze zonneceltechnologie in lijn met de bredere marktvraag op te schalen, wordt duurzame groei gestimuleerd.’

Lightyear onderzoekt momenteel verschillende opties, zowel publiek als privaat, voor verdere financiering voor Lightyear’s massamarktmodel, dat naar verwachting in 2025 in productie zal gaan.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten