logo
wvhj2023
© Lightyear
© Lightyear
6 januari 2023

Lightyear opent wachtlijst van ‘betaalbare’ zonneauto Lightyear 2

Lightyear opent zijn ‘first come, first drive’-wachtlijst voor de Lightyear 2. Deze ‘betaalbare’ zonneauto kent 5 zitplaatsen en een actieradius van 800 kilometer. De productie start eind 2025.

De auto wordt deels aangedreven door stroom uit de geïntegreerde zonnepanelen, wat elektrisch rijden volgens het bedrijf toegankelijker, gemakkelijker en goedkoper maakt. De auto zal eerst gelanceerd worden in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De geschatte prijs bedraagt minder dan 40.000 euro.

Voorrang
Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven op de wachtlijst en zo als eerste in de rij staan om hun model te bestellen via de website.

‘De Lightyear 2 helpt ons in onze missie om schone mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken’, stelt Lex Hoefsloot, chief executive officer en medeoprichter van Lightyear. ‘Dit is de eerste elektrische auto die ervoor zorgt dat men voorrang kan geven aan duurzaamheid, zonder afbreuk te doen aan het praktische nut. Door het efficiënte gebruik van zonlicht, tilt de Lightyear 2 de elektrische rijervaring naar een hoger niveau, terwijl hij tegelijkertijd de afhankelijkheid van de al overbelaste elektriciteitsnetten vermindert. Integendeel, want de auto levert zelfs schone energie aan het netwerk.’

21.000 pre-orders
In vergelijking met andere elektrische auto’s, stoot de Lightyear 2 volgens het bedrijf 50 procent minder CO₂ uit en biedt hij een rijbereik van meer dan 800 kilometer. De auto kan al bogen op 21.000 pre-orders van internationale leasing en ride-sharing partners, waaronder LeasePlan, MyWheels, Arval en Athlon.

Hoefsloot besluit: ‘Efficiëntie begint met een nauwkeurig plan en ontwerp. Daarom ontwierpen we de auto’s zo aerodynamisch mogelijk. Zo werden de batterij en het gewicht van de auto verminderd. Dit wierp ook zijn vruchten af, die nu met veel meer mensen gedeeld kunnen worden.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten