logo
wvhj2023
© Jarretera | Dreamstime.com
© Jarretera | Dreamstime.com
13 december 2021

Energiebedrijf SEPA Green Energy failliet, ACM trekt vergunningen in

Energiebedrijf SEPA Green Energy is failliet verklaard. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft daarom op verzoek van het bedrijf de vergunningen voor het leveren van elektriciteit en gas ingetrokken.

SEPA Green Energy is na Anode Energie, Allure Energie, Enstroga en Welkom Energie het vijfde Nederlandse energiebedrijf dat dit jaar failliet is gegaan.

20.000 klanten
SEPA Green Energy telt circa 20.000 klanten, zowel consumenten als kleinzakelijke afnemers. Deze klanten van het bedrijf blijven gewoon energie ontvangen en krijgen vanzelf bericht van hun nieuwe energieleverancier.

SEPA Green Energy is in financiële problemen gekomen omdat het de inkoop van energie liet uitvoeren door het bedrijf Energie I&V dat op 3 december 2021 failliet is verklaard.

Curator zoekt andere leverancier
De curator van SEPA Green Energy krijgt tot en met 22 december 2021 de tijd om een andere energieleverancier bereid te vinden de klanten over te nemen. Lukt dit niet, dan worden deze klanten vóór 5 januari 2022 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 5 januari 2022 duurt, kunnen deze consumenten en kleinzakelijke afnemers niet zelf overstappen. Zij krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Financiële gevolgen
Het intrekken van de vergunning heeft dus geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit, maar kan wel financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf omdat zij een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald. Omdat SEPA Green Energy failliet is, zullen klanten dit geld mogelijk niet of niet geheel ontvangen.

Gevolgen voor grootverbruikers
SEPA Green Energy levert naast de circa 20.000 consumenten en kleinzakelijke afnemers – klanten met een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3x80 ampère of een gasaansluiting van maximaal 40 kubieke meter per uur – ook energie aan grootverbruikers.

Levering aan grootverbruikers valt niet onder het vergunningstelsel van de ACM. De eerder beschreven procedure geldt daarom niet voor grootverbruikers. De landelijke netbeheerders – GTS voor gas en TenneT voor elektriciteit – zorgen er via een andere procedure voor dat de levering aan deze grootverbruikers doorgaat.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten