Solar Magazine - Derde energiebedrijf failliet, ACM trekt vergunning Allure Energie in
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Derde energiebedrijf failliet, ACM trekt vergunning Allure Energie in

Derde energiebedrijf failliet, ACM trekt vergunning Allure Energie in

Energiebedrijf Allure Energie is het derde energiebedrijf in korte tijd dat in Nederland omvalt. Het heeft de ACM verzocht zijn leveringsvergunning in te trekken en heeft bij de rechtbank faillissement aangevraagd.

De Autoriteit Consument & Markt stelt dat het energiebedrijf niet langer in staat is om op een betrouwbare manier gas en elektriciteit te leveren aan zijn circa 600 klanten. Klanten van Allure Energie blijven gewoon energie ontvangen.

Overgangsperiode
De curator van Allure Energie krijgt tot 26 november de tijd om een andere energieleverancier bereid te vinden de klanten van Allure Energie over te nemen. Lukt dit niet, dan worden de klanten voor 1 december verdeeld over alle andere energieleveranciers. Tijdens de overgangsperiode, die maximaal tot 1 december duurt, kunnen klanten niet zelf overstappen. Klanten krijgen automatisch bericht van de nieuwe leverancier over hun energiecontract. Daarna kunnen zij zelf besluiten of ze bij die leverancier blijven of dat ze alsnog overstappen naar een andere leverancier. Hun nieuwe leverancier mag hierbij een opzegtermijn van maximaal 30 dagen hanteren.

Het intrekken van de vergunning heeft dus geen gevolgen voor de levering van gas en elektriciteit, maar kan wel financiële gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor klanten die nog geld tegoed hebben van het bedrijf. Omdat Allure Energie faillissement heeft aangevraagd, zullen klanten die een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebben, dit geld mogelijk niet of niet geheel ontvangen.

Strijd aandeelhouders
Het energiebedrijf meldt op zijn eigen website dat het faillissement niks te maken heeft met de hoge energieprijzen en een heel andere oorzaak kent. ‘Tot onze spijt moeten we u mededelen dat ALLURE ENERGIE zijn handelsactiviteiten heeft moeten staken en zijn faillissement heeft aangevraagd. Door een juridische strijd tussen aandeelhouders was het niet mogelijk om de dienstverlening nog langer voort te zetten. ALLURE ENERGIE heeft vervolgens de ACM verzocht de vergunning in te trekken.  Het verzoek om intrekking heeft niets te maken met organisatorische bekwaamheid of de recente ontwikkelingen op de energiemarkt. De ACM heeft dit verzoek beoordeeld en vervolgens zelfstandig besloten de vergunning in te trekken.’

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Data

Fulltime (40 uur) - Utrecht
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!