Solar Magazine - Nieuwe standaard gepresenteerd in strijd tegen dwangarbeid bij productie zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe standaard gepresenteerd in strijd tegen dwangarbeid bij productie zonnepanelen
© Quingdao Xuejingwen | Dreamstime.com

Nieuwe standaard gepresenteerd in strijd tegen dwangarbeid bij productie zonnepanelen

Het Solar Stewardship Initiative dat als doel heeft om dwangarbeid bij de productie van zonnepanelen uit te bannen, heeft een Environmental, Social en Governance (ESG)-standaard gepresenteerd.

Het Solar Stewardship Initiative (SSI) – dat ruim een jaar geleden werd gelanceerd door SolarPower Europe en Solar Energy UK – rondde de afgelopen periode al een pilot af en organiseerde een consultatie over de ESG-standaard (red. de gedragscode werd toen nog Code of Conduct genoemd).

Gedragscode
De gedragscode is gebaseerd op bestaande internationale standaarden. Voor bedrijven die actief zijn in de zonne-energieketen creëert de SSI ESG Standard een instrument om onafhankelijke beoordelaars de ESG-prestaties van zonne-energieproductielocaties te laten certificeren.

De pilotbeoordelingen van 11 fabrieken in China, Duitsland en Noorwegen hebben het ontwerp van de ESG-standaard getest.

Supply Chain Traceability
De SSI ESG-standaard zal in 2024 worden aangevuld met de SSI Supply Chain Traceability (SCT)-standaard. Dit is een speciale norm voor de traceerbaarheid van in de toeleveringsketen gebruikte grondstoffen. Op dit moment kan het SSI namelijk alleen een individuele schakel – te weten een productielocatie – in de toeleveringsketen.

Zodra de SSI Supply Chain Traceability Standard in 2024 is gepubliceerd, zal het SSI precies kunnen certificeren hoe elke schakel is verbonden, waardoor de zogenaamde chain of custody ontstaat; oftewel de keten van verantwoording.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
De Zoncorporatie zoekt:

Uitvoerder Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MS
Wocozon B.V. zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer | 32-40 uur Hybrid

Fulltime (40 uur) - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!