logo
wvhj2023
© Jarretera |Dreamstime.com
© Jarretera |Dreamstime.com
27 januari 2023

ACM start maandelijkse energiemonitor om concurrentie energiebedrijven te verhogen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat vanaf februari elke maand een energiemonitor publiceren om de concurrentie onder energieleveranciers aan te jagen en de markt transparanter te maken.

De autoriteit heeft haar plannen voor het kalenderjaar 2023 gepresenteerd en daarin meldt de ACM zich dit jaar in het bijzonder te focussen op de energiemarkt met strenger toezicht op energiebedrijven.

Stevig toezicht
‘Deze tijd vraagt om stevig toezicht van een wendbare markttoezichthouder’, stelt Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM. ‘We hebben te maken met grote uitdagingen op veel markten. Dit vergt nieuwe initiatieven om mensen beter te beschermen. Maar er is niet één oplossing die voor altijd werkt. We moeten ons dus voortdurend aanpassen binnen de bewegingsruimte die er is.’

De ACM stelt het belangrijk te vinden om met haar toezicht te helpen de energietransitie te versnellen, maar ook om te voorkomen dat met name kwetsbare consumenten in de problemen komen door grote schokken in de energiemarkt.

Stroomnet slimmer benutten
Om de energietransitie te versnellen, gaat de ACM verder stimuleren dat energiebedrijven het stroomnet slimmer benutten. Ook komen er nieuwe richtlijnen om beter zicht te houden op de investeringsplannen van de netbeheerders.

Meer specifiek wil de ACM het nut en de noodzaak van de investeringen van netbeheerders vaststellen door de investeringsplannen 2024-2026 van netbeheerders te toetsen, zodat duidelijk wordt wanneer en waar investeringen in het stroomnet worden gedaan.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten