Solar Magazine - Parkeerplaats Gelredome krijgt geen zonnecarports: kosten blijken te hoog
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Parkeerplaats Gelredome krijgt geen zonnecarports: kosten blijken te hoog
© Marcel Rommens | Dreamstime.com

Parkeerplaats Gelredome krijgt geen zonnecarports: kosten blijken te hoog

Energiecoöperatie Rijn & IJssel Energie heeft een streep gezet door het plan om 2 zonnecarports te realiseren op de parkeerplaatsen bij het voetbalstadion Gelredome. De kosten blijken te hoog te zijn.

De energiecoöperatie startte eind 2019 het ontwikkelingsproject Zonnecarport Athene Gelredome om 2 grote parkeerplaatsen bij het voetbalstadion te overkappen met zonnepanelen.

Subsidiebeschikking
‘Door de sterke stijging van de aanlegkosten is het project onder de huidige voorwaarden niet rendabel te maken’, licht bestuurslid Albert Bloem de keuze om het project stil te zetten toe.

Rijn en IJssel Energie Coöperatie heeft voor de realisatie van deze zonneparkeerplaatsen al in 2019 een subsidietoezegging van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verkregen. Sinds die tijd zijn de kosten sterk gestegen. Het is volgens de energiecoöperatie niet te verwachten dat deze op korte termijn zullen gaan dalen, waardoor het binnen de resterende looptijd van de subsidiebeschikking niet meer mogelijk is om dit project te realiseren.

Betere marktomstandigheden
In de afgelopen 2 jaar is met meerdere partners en marktpartijen naar de mogelijkheden voor realisatie van dit project gekeken. Helaas heeft dit niet tot een oplossing geleid. Bloem: ‘Ook de mogelijkheid om naast het opwekken van zonne-energie ook laadmogelijkheden te realiseren, leidt voor deze locatie niet tot een rendabele businesscase.’

Rijn en IJssel Energie Coöperatie zal te zijner tijd overleggen met de eigenaar van de locatie of bij betere marktomstandigheden de aanleg alsnog kan worden gerealiseerd. De energiecoöperatie is onder meer al eigenaar van Windpark Koningspleij in Arnhem dat 3 windturbines telt.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!