logo
wvhj2023
© Tobias Lindner | Dreamstime.com
© Tobias Lindner | Dreamstime.com
6 februari 2024

‘India exporteert zonnepanelen naar Amerika met verboden onderdelen uit China’

De Amerikaanse inspanningen om de expansie van de Indiase pv-industrie te bevorderen, hebben mogelijk een achterdeur geopend naar onderdelen die met dwangarbeid zijn gemaakt in China.

Dat meldt Bloomberg op basis van eigen onderzoek. Volgens het persbureau zou de grootste Indiase pv-producent – Waaree Energies – miljoenen zonnepanelen naar de Verenigde Staten hebben gestuurd met onderdelen van een Chinees bedrijf waarvan de producten herhaaldelijk de toegang tot de Amerikaanse markt werd geweigerd vanwege zorgen over dwangarbeid.

UFLPA
De import van Waaree-zonnepanelen doet volgens Bloomberg vragen rijzen over hoe de Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP)-ambtenaren een verbod handhaven op producten die gemaakt zijn door Oeigoeren in de Chinese regio Xinjiang.

Voortvloeiend uit de Uyghur Forced Labor Prevention Act (UFLPA) legde de Amerikaanse douane sinds de zomer van 2022 beslag op duizenden zendingen van Chinese bedrijven. Door de blokkade van zonnepanelen uit China groeide de import van zonnepanelen uit India explosief tot een niveau van bijna 2 miljard Amerikaanse dollar in de eerste 11 maanden van 2023.  

Verticaal geïntegreerd
India, dat beperkte productiecapaciteit heeft om zijn eigen zonnecellen te fabriceren, heeft ambitieuze plannen om een verticaal geïntegreerde pv-industrie op te bouwen om te profiteren van kansen op de Amerikaanse markt en die in eigen land.

Waaree heeft 3 fabrieken in Gujarat, de thuisstaat van premier Narendra Modi, en heeft plannen aangekondigd om overheidspremies aan te wenden en de productiecapaciteit de komende 2 jaar uit te breiden. Het bedrijf wil daarbij ook zelf zonnecellen en wafers produceren. Het bedrijf is bovendien van plan om later dit jaar een fabriek te openen in de buurt van Houston.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten