logo
wvhj2023
© Ssirozy | Dreamstime.com
© Ssirozy | Dreamstime.com
30 oktober 2023

Jetten heeft extra tijd nodig om vragen afbouw salderingsregeling te beantwoorden

Minister Jetten heeft de Eerste Kamer geïnformeerd dat hij meer tijd nodig heeft om de nieuwe vragen over zijn wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen te beantwoorden.

Een groot aantal senatoren stelde naar aanleiding van hun eerste vragenronde en de daarbij horende antwoorden van minister Jetten begin oktober nog extra vragen over het wetsvoorstel om de salderingsregeling voor zonnepanelen af te bouwen.

Recht doen
‘Ik wil graag recht doen aan de vragen die de leden van de verschillende fracties hebben gesteld. Zorgvuldige beantwoording vraagt interdepartementale afstemming’, aldus de minister voor Klimaat en Energie.

De minister streeft ernaar om de beantwoording van de Kamervragen zo snel mogelijk, maar uiterlijk medio november toe te sturen.

Vragen Eerste Kamer

De Tweede Kamer stemde half februari in met het wetsvoorstel dat de afbouw van de salderingsregeling regelt, waarna de Eerste Kamer extra uitleg van minister Jetten vroeg.

De senatoren stuurden de minister eind maart een eerste reeks tientallen kritische vragen toe over het wetsvoorstel om de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf het kalenderjaar 2025 stapsgewijs af te bouwen. Jetten beantwoordde die vragen ruim 2 maanden later dan de Eerste Kamer gevraagd had.

De Eerste Kamer besloot begin oktober om ondanks de val van het kabinet het wetsvoorstel niet controversieel te verklaren en door te gaan met de behandeling. Start van de afbouw op 1 januari 2025 lijkt echter onhaalbaar.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten