logo
wvhj2023
© Digikhmer | Dreamstime.com
© Digikhmer | Dreamstime.com
5 april 2023

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen: minister hoopt op groen licht Eerste Kamer vóór zomervakantie

Minister Jetten heeft de Eerste Kamer geïnformeerd dat het langer duurt om de vragen te beantwoorden over zijn wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen. Toch hoopt hij voor de zomer groen licht te krijgen.

De ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hadden minister Rob Jetten afgelopen week geïnformeerd dat zij meer tijd nodig hebben om de vragen van de Eerste Kamer te beantwoorden.

Kritische vragen
De Eerste Kamer had de minister eind vorige maand tientallen kritische vragen toegestuurd over het wetsvoorstel om de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf het kalenderjaar 2025 stapsgewijs af te bouwen.

De antwoorden op die vragen vergen volgens de ambtenaren interdepartementale afstemming die niet voor de door de Eerste Kamer gewenste datum van 7 april kan plaatsvinden. ‘Ik wil graag recht doen aan de vele vragen die de leden van de verschillende fracties hebben gesteld en de beantwoording zorgvuldig interdepartementaal afstemmen’, meldt minister Jetten dan ook aan de Eerste Kamer. ‘De memorie van antwoord kan ik u daarom niet binnen de gestelde termijn toesturen.’

Nieuwe Eerste Kamer
De minister meldt de antwoorden zo spoedig mogelijk naar de Eerste Kamer toe te sturen. ‘En ik hoop daarmee dat het wetsvoorstel voor het zomerreces in uw Kamer kan worden behandeld’, schrijft hij aan de Eerste Kamerleden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De minister lijkt daarbij te hopen op behandeling van zijn wetsvoorstel vóórdat de nieuwe Eerste Kamer wordt geïnstalleerd. De afgelopen maand gekozen leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk op 30 mei samen met de leden van de kiescolleges de Eerste Kamer. Op dinsdag 13 juni 2023 zal de nieuwe Eerste Kamer voor de eerste keer vergaderen. Een week daarvoor – op dinsdag 6 juni 2023 – is de laatste vergaderdag van de huidige Eerste Kamer.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten