Solar Magazine - Afbouw salderingsregeling zonnepanelen: minister hoopt op groen licht Eerste Kamer vóór zomervakantie
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Afbouw salderingsregeling zonnepanelen: minister hoopt op groen licht Eerste Kamer vóór zomervakantie
© Digikhmer | Dreamstime.com

Afbouw salderingsregeling zonnepanelen: minister hoopt op groen licht Eerste Kamer vóór zomervakantie

Minister Jetten heeft de Eerste Kamer geïnformeerd dat het langer duurt om de vragen te beantwoorden over zijn wetsvoorstel om de salderingsregeling af te bouwen. Toch hoopt hij voor de zomer groen licht te krijgen.

De ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hadden minister Rob Jetten afgelopen week geïnformeerd dat zij meer tijd nodig hebben om de vragen van de Eerste Kamer te beantwoorden.

Kritische vragen
De Eerste Kamer had de minister eind vorige maand tientallen kritische vragen toegestuurd over het wetsvoorstel om de salderingsregeling voor zonnepanelen vanaf het kalenderjaar 2025 stapsgewijs af te bouwen.

De antwoorden op die vragen vergen volgens de ambtenaren interdepartementale afstemming die niet voor de door de Eerste Kamer gewenste datum van 7 april kan plaatsvinden. ‘Ik wil graag recht doen aan de vele vragen die de leden van de verschillende fracties hebben gesteld en de beantwoording zorgvuldig interdepartementaal afstemmen’, meldt minister Jetten dan ook aan de Eerste Kamer. ‘De memorie van antwoord kan ik u daarom niet binnen de gestelde termijn toesturen.’

Nieuwe Eerste Kamer
De minister meldt de antwoorden zo spoedig mogelijk naar de Eerste Kamer toe te sturen. ‘En ik hoop daarmee dat het wetsvoorstel voor het zomerreces in uw Kamer kan worden behandeld’, schrijft hij aan de Eerste Kamerleden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De minister lijkt daarbij te hopen op behandeling van zijn wetsvoorstel vóórdat de nieuwe Eerste Kamer wordt geïnstalleerd. De afgelopen maand gekozen leden van de Provinciale Staten kiezen namelijk op 30 mei samen met de leden van de kiescolleges de Eerste Kamer. Op dinsdag 13 juni 2023 zal de nieuwe Eerste Kamer voor de eerste keer vergaderen. Een week daarvoor – op dinsdag 6 juni 2023 – is de laatste vergaderdag van de huidige Eerste Kamer.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!