logo
wvhj2023
© GIGA Storage
© GIGA Storage
24 mei 2023

In 1 dag 2 miljoen euro voor GIGA Storage met crowdfunding

Ontwikkelaar van grootschalige batterijen GIGA Storage heeft in 1 dag tijd via crowdfunding 1,95 miljoen euro kapitaal opgehaald. Daarmee werd het minimale bedrag van 1 miljoen euro ruimschoots overtroffen.

GIGA Storage wist de afgelopen 2 jaar via crowdfunding al een keer 3 miljoen euro en 2 miljoen euro kapitaal op te halen. Bovendien nam Rabo Investments afgelopen jaar een minderheidsbelang in het bedrijf.

Obligatielening
De junior obligatielening die GIGA Storage nu via het investeringsplatform DuurzaamInvesteren.nl in de markt heeft gezet, kent een looptijd van 2 jaar ter financiering en is bedoeld voor de financiering van de groeiplannen van het bedrijf.

Vanaf de bouwfase zullen de energieopslagprojecten van GIGA Storage extern worden gefinancierd. Tot dat moment moet er geïnvesteerd worden in de voorbereiding: van de analyse van de financiële, technische en juridische gevolgen van aanstaande projecten tot het vastleggen van locaties en het door experts laten opstellen van rapporten. Om deze investeringen te bekostigen, heeft GIGA Storage besloten tot de uitgifte van de obligatielening.

Nederland én België
De pijplijn omvat projecten in zowel Nederland als België. GIGA Storage heeft de ambitie om vóór 2030 3 gigawatt batterijopslagcapaciteit te ontwikkelen en te realiseren, waarbij de pijplijn momenteel meer dan 10 gigawattuur bedraagt.

De projecten bevinden zich in verschillende fases: van initiatief tot ontwikkeling. De grootste batterij van het bedrijf is de GIGA Buffalo met een vermogen van 24 megawatt en 48 megawattuur die afgelopen oktober werd opgeleverd. Die batterij wordt gehuurd door Eneco.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten