logo
wvhj2023
© GIGA Storage
© GIGA Storage
10 januari 2023

Rabo Investments neemt minderheidsbelang in GIGA Storage

Rabobank heeft via de investeringstak Rabo Investments een minderheidsbelang genomen in de ontwikkelaar van grootschalige batterijen GIGA Storage. Met het kapitaal gaat het nieuwe energieopslagsystemen ontwikkelen.

GIGA Storage heeft sinds de oprichting 5 jaar geleden 2 projecten in gebruik genomen en daarnaast een projectenpipeline van 12.500 megawatt aan energieopslagsystemen opgebouwd. De operationele projecten in Lelystad hebben een capaciteit van 57 megawattuur, waarmee het op dit moment de grootste speler in Nederland is.

Nederland én België
De pijplijn omvat projecten in zowel Nederland als België. Hierbinnen heeft GIGA Storage 420 megawattuur aan projecten die binnenkort gebouwd zullen gaan worden.

‘GIGA Storage is een pionier in de grootschalige energieopslagindustrie in de Benelux’, stelt Francis Quint, Global Head of Rabo Investments. ‘We zijn er trots op onze samenwerking verder vorm te geven als investeerder. Hierdoor kunnen zij zowel hun batterijprojecten als het zelfontwikkelde IT-platform substantieel laten groeien om zo de verdere integratie van hernieuwbare energie in het Benelux-elektriciteitsnet te faciliteren.’

Eerste formele investeerder
‘Met de Rabobank verwelkomen we de eerste formele investeerder aan onze aandeelhouderstafel’, aldus Ruud Nijs, chief executive officer van GIGA Storage. ‘Tot dit moment hebben wij met verschillende informele investeerders – die allen ook op een andere wijze hebben bijgedragen aan de waardevorming van het bedrijf – maar ook met diverse crowdfundingrondes het bedrijf gefinancierd. Met het marktpotentieel voor ons, geloven we dat een financiële partij doorslaggevend kan zijn voor het realiseren van onze doelstellingen.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten