logo
wvhj2023
© GIGA Storage
© GIGA Storage
23 mei 2022

GIGA Storage haalt 2 miljoen euro kapitaal op via crowdfunding

Energieopslagbedrijf GIGA Storage heeft in minder dan 1 dag tijd via een crowdfundingscampagne op het financieringsplatform DuurzaamInvesteren bijna 2 miljoen euro kapitaal opgehaald.

Het gaat om een zogenaamde senior obligatielening waarin de deelnemers een rendement van 6 procent hebben aangeboden gekregen. De opbrengst wordt gebruikt om de groei van GIGA Storage te faciliteren door het voorfinancieren van de ontwikkelingskosten van een aantal nieuw te realiseren energieopslagprojecten.

48 megawattuur
GIGA Storage startte afgelopen december met de bouw van de grootste batterij van Nederland: GIGA Buffalo. Het energieopslagsysteem kent een vermogen van 25 megawatt en een opslagcapaciteit van 48 megawattuur. De batterij zal vanaf komend najaar volledig worden verhuurd aan Eneco die daarmee voorziet in een deel van zijn behoefte aan energieopslag.

De GIGA Buffalo-batterij wordt net als haar kleinere ‘broertje’ GIGA Rhino gerealiseerd op de locatie bij het testcentrum Accres van de Wageningen University & Research (WUR) te Lelystad, direct naast het windmolenpark Neushoorntocht

Pijplijn
Met de circa 2 miljoen euro die nu opgehaald is, wil GIGA Storage zijn pijplijn aan grootschalige energieprojecten ontwikkelen. Voor deze ontwikkelingen moet er geïnvesteerd worden in de voorbereiding tot aan de start van de bouwfase van nieuwe projecten, zoals de analyse van de financiële, technische en juridische gevolgen van aanstaande projecten, het vastleggen van locaties en het door experts laten opstellen van rapporten ten behoeve van de financiers vanaf de bouwfase.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten