Solar Magazine - GIGA Storage rondt crowdfunding van 3 miljoen euro af
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
GIGA Storage rondt crowdfunding van 3 miljoen euro af
© GIGA Storage

GIGA Storage rondt crowdfunding van 3 miljoen euro af

GIGA Storage heeft met succes 3 miljoen euro kapitaal opgehaald via crowdfunding. Het energieopslagbedrijf vergaarde de groeifinanciering via het crowdfundingplatform DuurzaamInvesteren.

De opbrengst van de obligatielening wordt door GIGA Storage gebruikt om de groei van de onderneming te financieren. De obligatielening heeft een looptijd van 5 jaar en biedt een vaste rente van 6,5 procent op jaarbasis. Daarnaast komen obligatiehouders in aanmerking voor een eenmalige bonusrente van 8,0 procent indien GIGA Storage zijn doelstellingen realiseert.

450 investeerders
Meer dan 450 investeerders zijn ingestapt, waaronder een substantieel deel van de reeds bestaande obligatiehouders van eerdere crowdfundingacties. GIGA Storage meldt dat het opgehaalde bedrag zal worden gebruikt om de toekomstige energieopslagprojecten voor te bereiden en het team te versterken.

Ruud Nijs, chief executive officer van GIGA Storage: 'Ons doel is om duurzaam opgewekte energie optimaal te benutten. Wij hebben de ambitie om marktleider van duurzame-energieopslag in Europa te worden. Met deze investering krijgen wij de mogelijkheid deze ambitie waar te maken.'

1.500 megawatt
De doelstelling is om 1.500 megawatt aan energieopslagprojecten te realiseren voor 2030.

GIGA Storage en Eneco kondigden afgelopen maand aan in Lelystad te starten met de realisatie van de grootste batterij van Nederland: GIGA Buffalo. De batterij kent een vermogen van 24 megawatt en een opslagcapaciteit van 48 megawattuur.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
OUXO Energy B.V. zoekt:

Binnenwerk monteur MBO4 Elektrotechniek

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!