logo
wvhj2023
© Digikhmer | Dreamstime.com
© Digikhmer | Dreamstime.com
27 maart 2023

Ook Kamervragen SGP over onveilig werken installateurs zonnepanelen

Chris Stoffer van de SGP heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld aan minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over installateurs die onveilig werken bij het monteren van zonnepanelen.

De Arbeidsinspectie meldde eind januari dat bij de installatie van zonnepanelen in 1,5 jaar tijd 40 ongelukken hebben plaatsgevonden waarbij 4 doden vielen. Installateurs nemen volgens de organisatie onvoldoende maatregelen om veilig te werken, overtreden de Arbowet en worden wat de Arbeidsinspectie betreft daarom verder onder het vergrootglas gelegd.

Eerder deze maand vond mede daarom op 200 bouwplaatsen verspreid over Nederland een grootscheepse controle plaats. Bij circa 140 bouwplaatsen werden overtredingen geconstateerd en bij meerdere installateurs van zonnepanelen werd het werk stilgelegd.

Stoffer wil nu van de minister weten of zij het beeld herkent ten aanzien van het overtreden van de veiligheidsvoorschriften tijdens het installeren van zonnepanelen. ‘Hoe beoordeelt u het feit dat in de afgelopen 3 jaar al 5 monteurs overleden zijn en dat daarnaast tientallen installateurs levensgevaarlijk gewond zijn geraakt?’, vraagt Stoffer.

Aanvullende maatregelen
‘Hoe vindt in deze sector door de Nederlandse Arbeidsinspectie toezicht plaats op de risico’s bij de installatie van zonnepanelen?’, vervolgt hij. ‘Welke aanvullende maatregelen neemt de Nederlandse Arbeidsinspectie nu bij 70 procent van de inspecties is geconstateerd dat de Arbowet wordt overtreden?’

De minister moet de Kamervragen beantwoorden voordat de gebruikelijke termijn van 3 weken is verstreken. Mocht die beantwoordingstermijn te kort zijn, dan kan zij een uitstelbericht sturen en de vragen binnen 6 weken beantwoorden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten