logo
wvhj2023
© Dragan Drobac | Dreamstime.com
© Dragan Drobac | Dreamstime.com
15 november 2022

Subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren aardbevingsgebied verlengd tot 1 juni 2023

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verlengt de subsidie Waardevermeerdering met 6 maanden tot 1 juni 2023. Met het geld kunnen Groningers in het aardbevingsgebied zonnepanelen installeren.

De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg.

Maximaal 4.000 euro
De subsidie is bedoeld voor inwoners die voor minstens 1.000 euro schade geleden hebben. Zij kunnen een subsidiebedrag van maximaal 4.000 euro aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp.

Met de verlenging in de huidige vorm komt staatssecretaris Hans Vijlbrief tegemoet aan de wensen van de regio. Ook hoopt hij zo rust voor de inwoners van het aardbevingsgebied te creëren. Daarnaast blijft op deze manier het geld dat voor de Waardevermeerderingsregeling is gereserveerd, behouden voor de Groningers.

60 miljoen euro
De verlenging tot 1 juni 2023 kost naar verwachting 60 miljoen euro. Naast de 18 miljoen euro die over is uit de huidige regeling stelt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat daarom nog  42 miljoen euro extra subsidiebudget beschikbaar.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verhoogde het budget van de subsidieregeling afgelopen zomer nog met 75 miljoen euro.

Aangepaste vorm
Vanaf 1 juni 2023 gaat de Waardevermeerderingsregeling in aangepaste vorm door. Aanvragen van bewoners die ná 1 juni 2023 een schademelding indienen, worden onder de nieuwe voorwaarden beoordeeld.

De regeling is vanaf dan alleen nog bedoeld voor inwoners die meer dan 1 jaar moeten wachten op een schadebesluit van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten