logo
wvhj2023
© Dragan Drobac | Dreamstime.com
© Dragan Drobac | Dreamstime.com
25 februari 2022

Subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren aardbevingsgebied nog niet op: regeling langer open

De Waardevermeerderingsregeling Groningen voor onder meer het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen en zonnecollectoren blijft langer open. De subsidie is nog niet op en daarom sluit de regeling pas op 1 juli.

Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw.

4.000 euro
Met de waardevermeerderingsregeling kunnen bewoners die een vergoeding hebben ontvangen van 1.000 euro of hoger voor fysieke schade door bodembeweging als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg, een subsidie aanvragen tot maximaal 4.000 euro voor het treffen van energieverduurzamingsmaatregelen.

3 maanden
Het kabinet stopte afgelopen kalenderjaar tot 2 keer toe extra geld in de subsidiepot. In het voorjaar van 2021 werd het budget met 40 miljoen euro opgehoogd en daar werd in oktober nog eens 60 miljoen euro bij gedaan.

‘Op de einddatum van de regeling (1 april 2022) is het beschikbare budget naar verwachting nog niet volledig benut’, meldt Vijlbrief. ‘Daarom wordt de einddatum van de regeling aangepast naar 1 juli 2022, zodat het volledige beschikbare budget benut kan worden. Het kabinet buigt zich dit voorjaar nog over de toekomst van de regeling. Besluitvorming over de toekomst van de regeling vindt plaats in het kader van de Voorjaarsnota.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten