Solar Magazine - Subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren aardbevingsgebied nog niet op: regeling langer open
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren aardbevingsgebied nog niet op: regeling langer open
© Dragan Drobac | Dreamstime.com

Subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren aardbevingsgebied nog niet op: regeling langer open

De Waardevermeerderingsregeling Groningen voor onder meer het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen en zonnecollectoren blijft langer open. De subsidie is nog niet op en daarom sluit de regeling pas op 1 juli.

Dat meldt staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw.

4.000 euro
Met de waardevermeerderingsregeling kunnen bewoners die een vergoeding hebben ontvangen van 1.000 euro of hoger voor fysieke schade door bodembeweging als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg, een subsidie aanvragen tot maximaal 4.000 euro voor het treffen van energieverduurzamingsmaatregelen.

3 maanden
Het kabinet stopte afgelopen kalenderjaar tot 2 keer toe extra geld in de subsidiepot. In het voorjaar van 2021 werd het budget met 40 miljoen euro opgehoogd en daar werd in oktober nog eens 60 miljoen euro bij gedaan.

‘Op de einddatum van de regeling (1 april 2022) is het beschikbare budget naar verwachting nog niet volledig benut’, meldt Vijlbrief. ‘Daarom wordt de einddatum van de regeling aangepast naar 1 juli 2022, zodat het volledige beschikbare budget benut kan worden. Het kabinet buigt zich dit voorjaar nog over de toekomst van de regeling. Besluitvorming over de toekomst van de regeling vindt plaats in het kader van de Voorjaarsnota.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!