Solar Magazine - Consultatie nultarief btw op zonnepanelen afgerond: 93 reacties, diverse verzoeken tot aanpassingen en verduidelijking
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Consultatie nultarief btw op zonnepanelen afgerond: 93 reacties, diverse verzoeken tot aanpassingen en verduidelijking
© Elian Kars | Dreamstime.com

Consultatie nultarief btw op zonnepanelen afgerond: 93 reacties, diverse verzoeken tot aanpassingen en verduidelijking

Het ministerie van Financiën heeft de internetconsultatie van het wetsvoorstel voor een btw-nultarief op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen afgerond.

De 93 reacties zijn divers van aard, waarbij er diverse verzoeken zijn tot aanpassing en verduidelijking zijn ingediend. Onder meer Bouwend Nederland, Holland Solar, VNO-NCW, Techniek Nederland en MKB-Nederland hebben een zienswijze ingediend.

Europese Raad
De Europese Raad bereikte afgelopen december overeenstemming om EU-lidstaten de ruimte te bieden de btw op zonnepanelen te verlagen tot 0 procent. Omdat ook de Raad Economische en Financiële Zaken (Ecofin) van de Europese Unie de gewijzigde richtlijn voor btw-tarieven half april heeft vastgesteld, kunnen de EU-landen starten met de implementatie van het nultarief.

Individuele landen, dus ook Nederland en België, beslissen zelf of ze dit doen. Nederland is voornemens het btw-nultarief per 1 januari 2023 in te voeren.

2023 in werking
Nu de consultatie is afgerond, wordt de door het ministerie voorgestelde wijziging onder meer nog in de Tweede Kamer besproken waarna definitieve besluitvorming moet plaatsvinden om het nultarief in 2023 in werking te kunnen laten treden. Het voorstel is verder ook nog afhankelijk en onder voorbehoud van budgettaire haalbaarheid en de uitvoeringstoets.

​De redactie van Solar Magazine heeft de verschillende zienswijzen die belangenorganisaties en andere partijen hebben ingediend naar aanleiding van de internetconsultatie over het nultarief op een rij gezet:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

PV Designer / Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Barneveld
SolarToday zoekt:

Commercieel administratief medewerk(st)er

32-40 uur - Hendrik Figeeweg 1R, 2031BJ Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!