Solar Magazine - JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord met n-type zonnecel voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord met n-type zonnecel voor zonnepanelen
© JinkoSolar

JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord met n-type zonnecel voor zonnepanelen

De Chinese fabrikant JinkoSolar heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor een n-type monokristalijne siliciumzonnecel voor zonnepanelen. De efficiëntie van de TOPCon-zonnecel bedraagt 25,7 procent.

Het wereldrecord is bevestigd door het Chinese National Institute of Metrology.

Vijfde record
Het is het vijfde wereldrecord dat de fabrikant vestigt in 1,5 jaar tijd. Afgelopen oktober zette de fabrikant de efficiëntie van exact dezelfde zonnecel op 25,4 procent.

De recordzonnecel die JinkoSolar eerder, in januari 2021 presenteerde, kende een efficiëntie van 24,9 procent. In juni 2021 verbeterde het bedrijf bovendien dit wereldrecord naar een efficiëntie van 25,25 procent. Amper een maand later volgde een wereldrecord voor een zonnepaneel ontwikkeld met een efficiëntie van 23,53 procent dat uitgerust was met n-type zonnecellen.

De recordbrekende zonnecel werd gefabriceerd op een Czochralski monokristallijn siliciumsubstraat. Ultrafijne metallisatie en geavanceerde diffusie en een reeks materiaalupgrades hebben volgens de fabrikant tot het nieuwe wereldrecord geleid. De fabrikant stelt dat de cel is gebaseerd op het HOT-celontwerp en vertrouwt op zogenaamde tunneloxide-passiverende contact (TOPCon)-technologie.

Jin Hao, chief technology officer van Jinko Solar, over het nieuwe record: ‘We zijn erg trots dat we opnieuw een wereldrecord hebben gevestigd voor de n-type monokristallijne siliciumzonnecel. Het is een belangrijke doorbraak voor onze n-type TOPCon-technologie en een belangrijke mijlpaal in onze ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen. We investeren voortdurend in technologische upgrades om een kosteneffectieve massaproductie te realiseren en het concurrentievermogen van onze n-type producten op de markt te vergroten.’

​Bekijk de zonnepanelen van JinkoSolar hier in de  Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
kWh People zoekt:

Projectleider Solar

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!