logo
wvhj2023
© JinkoSolar
© JinkoSolar
13 juli 2021

JinkoSolar verbreekt eigen wereldrecord: nieuw zonnepaneel met efficiëntie van 23,53 procent

Opnieuw heeft JinkoSolar een eigen wereldrecord verbeterd. De fabrikant heeft een zonnepaneel ontwikkeld met een efficiëntie van 23,53 procent. Dat is een 0,5 procent hoger dan het oude record van 23,01 procent.

De recordmodule die JinkoSolar afgelopen januari presenteerde, was uitgerust met n-type monokristallijne zonnecellen. Begin juni vestigde het bedrijf bovendien nog een nieuw wereldrecord voor een grootformaat n-type zonnecel door een efficiëntie van 25,25 procent te bereiken.

TOPCon
Het nieuwste wereldrecord voor het zonnepaneel is onafhankelijk getest en bevestigd door het internationaal erkende TÜV Rheinland.

De baanbrekende prestaties van het zonnepaneel zijn het resultaat van de toepassing van JinkoSolar’s TOPCon-zonneceltechnologie (red. TOPCon is een afkorting van Tunnel Oxide Passivated Contact). Die is gecombineerd met een nieuw type las- en verpakkingstechnologie.

Minder weerstandsverlies
Het ontwerp van het zonnepaneel vermindert niet alleen het interne weerstandsverlies, maar verbetert ook de energie-efficiëntie en het uiterlijk van het zonnepaneel.

Elke nieuwe recordprestatie demonstreert onze R&D-capaciteiten en is een grote motivatie voor het onschatbare werk dat we doen om de industriestandaarden te verbeteren’, stelt Hao Jin, chief technology officer bij JinkoSolar. ‘We zijn ervan overtuigd dat de investeringen die we hebben gedaan in R&D zullen leiden tot meer innovatieve producten voor een hogere efficiëntie en betrouwbaarheid. Door gebruik te maken van ons uitgebreide, wereldwijde verkoopnetwerk willen we ons leiderschap verder versterken.’

Bekijk alle zonnepanelen van JinkoSolar die nu al in de Benelux te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten