Solar Magazine - JinkoSolar lanceert nieuwe generatie n-type zonnepaneel Tiger Neo
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar lanceert nieuwe generatie n-type zonnepaneel Tiger Neo
© JinkoSolar

JinkoSolar lanceert nieuwe generatie n-type zonnepaneel Tiger Neo

JinkoSolar heeft een nieuwe generatie zonnepanelen gepresenteerd: Tiger Neo. De zonnepanelenserie maakt gebruik van n-type TOPCon-technologie en heeft een efficiëntie van 22,30 procent.

Het beste zonnepaneel uit de zonnepanelenserie van JinkoSolar​ heeft een vermogen van 620 wattpiek.

5 tot 6 procent meer
De zonneceltechnologie n-type TOPCon biedt volgens de fabrikant ongeveer 5 tot 6 procent meer efficiëntie dan monokristallijne perc-zonnecellen, en ongeveer 3 tot 4 procent meer energieopwekking.

De Tiger Neo-zonnepanelen zijn uitgerust met multibusbartechnologie en zonnecellen gebaseerd op M10-wafers van 182 bij 182 millimeter. De zonnecellen zijn gehalveerd om het interne weerstandsverlies te verminderen.

Tot 85 procent dubbelzijdigheid
De bifaciale factor van Tiger Neo tot 85 procent is volgens JinkoSolar een groot voordeel, omdat het zonnepaneel tijdens zijn levensduur hierdoor ongeveer een 5 tot 15 procent hogere energieopbrengst heeft in vergelijking met conventionele p-type dubbelzijdige zonnepanelen. De hogere bifaciale factor zou ook de stroomopwekkingscapaciteit en de efficiëntie van de stroomopwekking verbeteren.

30 jaar vermogensgarantie
De fabrikant geeft op het zonnepaneel  een lineaire vermogensgarantie van 30 jaar. De degradatie in het eerste jaar is naar verluidt minder dan 1 procent en het vermogen is na 30 jaar gegarandeerd niet minder dan 87,40 procent van het nominale vermogen.

De Tiger Neo-module heeft een lagere temperatuurcoëfficiënt van -0,30 procent per graden Celsius in vergelijking -0,35 procent per graden Celsius voor p-type zonnepanelen. Door de voordelen van lage temperatuurcoëfficiënt, lage degradatie en hoge bifaciale factor te combineren, claimt JinkoSolar dat de jaarlijkse energieopbrengst mogelijk 3 procent hoger is dan die van reguliere p-type dubbelzijde zonnepanelen.

Nieuw tijdperk
‘De wereldwijde zonne-energiemarkt betreedt een nieuw tijdperk met een ongekende snelheid’, stelt Kangping Chen, chief executive officer van JinkoSolar. ‘De urgentie van overheden en verschillende industrieën voor de energietransitie hebben de behoefte aan zonne-energie naar een hoger niveau getild. Onze nieuwe “vlaggenschipserie” Tiger Neo is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van grootschalige nutsprojecten, industriële en commerciële pv-projecten en residentiële toepassingen. Wij zijn van mening dat de Tiger Neo-zonnepanelen nieuwe industrienormen zullen stellen en de ontwikkeling van de wereldwijde zonne-energiesector zullen bevorderen.’

JinkoSolar beschikt wereldwijd over een productiecapaciteit van 27 gigawattpiek voor monokristallijne wafers, 12 gigawattpiek voor zonnecellen en 31 gigawattpiek voor zonnepanelen.

Bekijk alle zonnepanelen van JinkoSolar die nu al te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wattkraft Benelux zoekt:

Senior Business Developer Energy Storage Solutions

32-40 uur - Utrecht
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!