logo
wvhj2023
© JinkoSolar
© JinkoSolar
2 juni 2021

Wereldrecord JinkoSolar: n-type zonnecel van 25,25 procent voor nieuwe generatie zonnepanelen

JinkoSolar heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor een grootformaat n-type zonnecel. De zonnecel voor de volgende generatie zonnepanelen heeft een recordefficiëntie van 25,25 procent.

Het wereldrecord is bevestigd door het National Institute of Metrology (NIM) in China ("NIM"). Het is de derde keer sinds vorig jaar zomer dat JinkoSolar het wereldrecord heeft gebroken. Het vorige record dateert van afgelopen januari en bedroeg 24,9 procent.

Massaproductie
De recordbrekende monokristallijne siliciumzonnecel met een oppervlakte van 267,4 vierkante centimeter is gefabriceerd op een hoogwaardig monokristallijn siliciumsubstraat. Om het zonnecelrendement van 25,25 procent te bereiken met behulp van ultradun silicium, zijn verschillende geavanceerde technologieën geïmplementeerd.

Het gaat onder meer om JinkoSolar’s N-type wafer, passiverende contacttechnologieën, geavanceerd diffusiesysteem, oppervlaktepassivering, metallisatie van kristallijne zonnecellen en andere innovatieve technologieën. Deze doorbraak heeft niet alleen de efficiëntie van de zonnecel vergroot, maar heeft volgens de fabrikant ook de weg vrijgemaakt voor de massaproductie van N-type TOPCon-zonnecellen (red. TOPCon is een afkorting van Tunnel Oxide Passivated Contact) voor de volgende generatie zonnepanelen.

Verlagen kosten
Hao Jin, chief technology officer van JinkoSolar, over het wereldrecord: ‘We zijn erg trots dat we in minder dan 1 jaar tijd 3 wereldrecords hebben gevestigd voor de meest geavanceerde grootformaat n-type zonnecel met groot oppervlak ter wereld. De efficiëntie is verbeterd van 24,79 procent naar 24,9 procent en nu dus 25,25 procent. Elke mijlpaal was een wereldwijde erkenning van onze R&D-capaciteiten en ons R&D-team. Alle R&D-investeringen zijn gericht op het verbeteren van de efficiëntie van de zonnecellen en zonnepanelen en het verlagen van de kosten.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten