Solar Magazine - JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord: zonnepaneel met efficiëntie van 23,01 procent
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord: zonnepaneel met efficiëntie van 23,01 procent
© JinkoSolar

JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord: zonnepaneel met efficiëntie van 23,01 procent

JinkoSolar heeft zijn eigen wereldrecord verbroken. De Chinese fabrikant heeft een zonnepaneel ontwikkeld met een efficiëntie van 23,01 procent. De pv-module is uitgerust met n-type monokristallijne zonnecellen.

JinkoSolar​ meldde eerder deze maand een recordomzettingsrendement ​van 24,9 procent voor een n-type monokristallijne zonnecel. Die zonnecellen zijn nu gebruikt voor de ontwikkeling van een monokristallijn zonnepaneel waarvan de efficiëntie van 23,01 procent is bevestigd door testinstituut TÜV Rheinland. Het oude wereldrecord van JinkoSolar dateert van januari 2020.

Integratietechnologie
JinkoSolar stelt de prestatie behaald te hebben dankzij zijn verticale integratietechnologie die de n-type TOPCon-zonneceltechnologie en het zonnepaneelontwerp van het bedrijf integreert met geavanceerde module- en verpakkingstechnologie. Hierdoor wordt het interne weerstandsverlies van het zonnepaneel verminderd en de energiedichtheid van het zonnepaneel vergroot. De onderlinge afstand tussen de zonnecellen is verkleind en daarmee wordt het aandeel van het zonneceloppervlak in het zonnepaneel vergroot.

Dit leidt volgens JinkoSolar niet alleen tot een ​​verdere doorbraak in de zonnepaneelefficiëntie, maar verbetert ook de esthetiek van het zonnepaneel. Jin Hao, chief technology officer van JinkoSolar, hierover: ‘We zullen de R&D-investeringen in efficiënte moduletechnologie blijven stimuleren, met een speciale focus op laboratoriumonderzoeksresultaten om een ​​snelle en hoogwaardige massaproductie van de productielijn te bereiken, terwijl het technische niveau van de industrie voortdurend wordt verbeterd om efficiënte en betrouwbare producten te maken.’

Bekijk alle zonnepanelen van JinkoSolar die nu al in de Benelux te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
RABLE zoekt:

Account Manager

Fulltime (40 uur) - Delft
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!