logo
wvhj2023
© JinkoSolar
© JinkoSolar
14 januari 2021

JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord: zonnepaneel met efficiëntie van 23,01 procent

JinkoSolar heeft zijn eigen wereldrecord verbroken. De Chinese fabrikant heeft een zonnepaneel ontwikkeld met een efficiëntie van 23,01 procent. De pv-module is uitgerust met n-type monokristallijne zonnecellen.

JinkoSolar meldde eerder deze maand een recordomzettingsrendement van 24,9 procent voor een n-type monokristallijne zonnecel. Die zonnecellen zijn nu gebruikt voor de ontwikkeling van een monokristallijn zonnepaneel waarvan de efficiëntie van 23,01 procent is bevestigd door testinstituut TÜV Rheinland. Het oude wereldrecord van JinkoSolar dateert van januari 2020.

Integratietechnologie
JinkoSolar stelt de prestatie behaald te hebben dankzij zijn verticale integratietechnologie die de n-type TOPCon-zonneceltechnologie en het zonnepaneelontwerp van het bedrijf integreert met geavanceerde module- en verpakkingstechnologie. Hierdoor wordt het interne weerstandsverlies van het zonnepaneel verminderd en de energiedichtheid van het zonnepaneel vergroot. De onderlinge afstand tussen de zonnecellen is verkleind en daarmee wordt het aandeel van het zonneceloppervlak in het zonnepaneel vergroot.

Dit leidt volgens JinkoSolar niet alleen tot een verdere doorbraak in de zonnepaneelefficiëntie, maar verbetert ook de esthetiek van het zonnepaneel. Jin Hao, chief technology officer van JinkoSolar, hierover: ‘We zullen de R&D-investeringen in efficiënte moduletechnologie blijven stimuleren, met een speciale focus op laboratoriumonderzoeksresultaten om een snelle en hoogwaardige massaproductie van de productielijn te bereiken, terwijl het technische niveau van de industrie voortdurend wordt verbeterd om efficiënte en betrouwbare producten te maken.’

Bekijk alle zonnepanelen van JinkoSolar die nu al in de Benelux te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten