De recordzonnecel die JinkoSolar afgelopen januari presenteerde, kende een efficiëntie van 24,9 procent. Begin juni verbeterde het bedrijf bovendien dit wereldrecord naar een efficiëntie van 25,25 procent. Amper een maand later volgde een wereldrecord voor een zonnepaneel ontwikkeld met een efficiëntie van 23,53 procent dat uitgerust was met n-type zonnecellen.
Materiaalupgrades
Het wereldrecord voor de gebruikte n-type monokristallijn zonnecel is nu dus aangescherpt naar 25,4 procent. Dit resultaat is bevestigd door de Japan Electrical Safety and Environment Technology Laboratories (JET).
De recordbrekende zonnecel werd gefabriceerd op een Czochralski monokristallijn siliciumsubstraat. Ultrafijne metallisatie en geavanceerde diffusie en een reeks materiaalupgrades hebben volgens de fabrikant tot het nieuwe wereldrecord geleid. De fabrikant stelt dat de cel is gebaseerd op het HOT-celontwerp en vertrouwt op zogenaamde tunneloxide-passiverende contacttechnologie.
Standaarden verhogen
Hao Jin, chief technology officer van JinkoSolar, over de nieuwe zonnecel: ‘We zijn erg trots om een cruciale rol te spelen bij het verhogen van de industriestandaarden en om voor de vierde keer binnen een jaar een wereldrecord te vestigen met onze n-type zonnecel. Dit is een grote mijlpaal in onze R&D-activiteiten om schone energie betaalbaar te maken.’
JinkoSolar beschikt wereldwijd inmiddels over 9 productiefaciliteiten. De productiecapaciteit bedraagt momenteel 27 gigawattpiek voor wafers, 12 gigawattpiek voor zonnecellen en 31 gigawattpiek voor zonnepanelen.
De september 2024-editie van Solar Magazine is verschenen. Het tijdschrift bevat artikelen over de toekomst van de Nederlandse pv-markt, negatieve stroomprijzen, de strijd tegen dwangarbeid en Solar Solutions Kortijk.