Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
60 miljoen euro extra subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren in aardbevingsgebied
© stefantp | Dreamstime.com

60 miljoen euro extra subsidie voor zonnepanelen bij woningeigenaren in aardbevingsgebied

Het demissionair kabinet stopt nog eens 60 miljoen euro extra in de subsidiepot van de Waardevermeerderingsregeling Groningen voor onder meer het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen en zonnecollectoren.

Afgelopen voorjaar werd het budget van de subsidieregeling al opgehoogd met 40 miljoen euro extra.

Ook zonnecollectoren en warmtepompen
Met de Regeling waardevermeerdering woningen gaswinning Groningenveld kunnen bewoners die een schadevergoeding hebben ontvangen van 1.000 euro of hoger een bijdrage aanvragen tot maximaal 4.000 euro voor het treffen van energieverduurzamingsmaatregelen. Dit geld kan onder meer benut worden voor de aanschaf van zonnepanelen en zonnecollectoren.

Genoeg budget tot 1 april
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verwacht dat met het totale subsidiebudget inwoners van Groningen de subsidie Waardevermeerdering tot 1 april 2022 – de voorgenomen einddatum van deze subsidieregeling – aan kunnen vragen.

Op 1 april, of eerder als het budget op is, sluit de subsidie waardevermeerdering. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor de subsidie.

Minister Blok van Economische Zaken en Klimaat meldt dat een nieuw kabinet over de toekomst van de waardevermeerderingsregeling na 1 april 2022 moet beslissen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Trainee Duurzame Energie

32-40 uur - Overijssel
Krannich Solar Nederland zoekt:

Webshop medewerker

Parttime (24 uur) - IJsselstein, 3401 MS, 11
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!