logo
wvhj2023
© JinkoSolar
© JinkoSolar
14 april 2021

JinkoSolar verkocht afgelopen jaar bijna 19 gigawattpiek zonnepanelen

JinkoSolar heeft afgelopen kalenderjaar wereldwijd bijna 19 gigawattpiek aan zonnepanelen verkocht; een groei van ruim 30 procent. Aan het einde van 2021 moet de productiecapaciteit 37 gigawattpiek bedragen.

JinkSolar verwacht dat de uitlevering van zonnepanelen in 2021 met 30 procent zal groeien. ‘Onze vlaggenschipproducten van de nieuwe generatie zonnepanelen Tiger Pro zullen dit jaar 40 tot 50 procent van de totale zendingen vertegenwoordigen, met cumulatieve bestellingen van meer dan 10 gigawattpiek’, aldus de fabrikant.

Grondstoffentekorten
JinkoSolar spreekt van toenemende concurrentie tussen de belangrijkste, wereldwijde spelers. Als reactie op de onzekerheid in de markt stelt het bedrijf ‘het beheer van de gehele toeleveringsketen en haar partners’ voortdurend te hebben geoptimaliseerd. ‘Ondanks moeilijke marktomstandigheden, hebben we ons wereldwijde marktaandeel vergroot en groeikansen benut dankzij ons veerkrachtige netwerk en strategische partnerschappen langs de hele waardeketen van de sector’, aldus Xiande Li, chief executive officer van JinkoSolar. ‘Sinds het vierde kwartaal van 2020 bleef de mismatch tussen vraag en aanbod de volatiliteit stroomopwaarts en stroomafwaarts stimuleren. We voorspellen dat dit scenario zich zal voortzetten in het tweede kwartaal. Hoewel er nog steeds grondstoffentekorten zijn, is er genoeg polykristallijn silicium om te voorzien in 180 gigawattpiek aan productie en levering van zonnepanelen.’

Productiecapaciteit
In het vierde kwartaal van 2020 groeide de levering van zonnepanelen bij dit alles met 27,2 procent tot 5.774 megawattpiek. Daarbij daalde de omzet met 1,1 procent tot 1,44 miljard Amerikaanse dollar. In het gehele kalenderjaar werd 18.771 megawattpiek aan zonnepanelen uitgeleverd, goed voor een groei van 31,4 procent. Waar de omzet in het laatste kwartaal daalde, groeide die over heel 2021 met 18,1 procent tot 5,38 miljard Amerikaanse dollar.

Per 31 december bedraagt de productiecapaciteit van het bedrijf 22 gigawattpiek voor wafers, 11 gigawattpiek voor zonnecellen en 31 gigawattpiek voor zonnepanelen.

Dit jaar moet die productiecapaciteit fors groeien, te weten naar 33 gigawattpiek voor wafers, 27 gigawattpiek voor zonnecellen en 37 gigawattpiek voor zonnepanelen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten