Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kerstreces Solar Magazine: de 10 meest gelezen berichten van 2019
© Ilkin Guliyev | Dreamstime.com

Kerstreces Solar Magazine: de 10 meest gelezen berichten van 2019

In de komende weken – tot en met 5 januari 2020 – vindt er op de weblog van Solar Magazine verminderde berichtgeving plaats in verband met het kerstreces. Wilt u toch nog genieten van het nieuws?

Lees dan hieronder dan de 10 meestgelezen berichten uit 2019! Het volgende nieuws werd het meest gelezen:

1. Regering wil wet aanpassen om zonnepanelen op daken burgers en bedrijven af te dwingen
Minister Wiebes meldt de Tweede Kamer dat het kabinet via een wijziging van het ‘Besluit bouwwerken leefomgeving’ gemeenten de mogelijkheid wil bieden om zonnepanelen op daken bij burgers en bedrijven af te dwingen.

2. Prinsjesdag: energiebelasting omlaag, eigenaar zonnepanelen mag in 2020 opnieuw minder salderen
Eigenaren van zonnepanelen mogen via de salderingsregeling in 2020 opnieuw iets minder salderen. Dit komt doordat de belasting op elektriciteit verder omlaaggaat, te weten met 0,09 eurocent per kilowattuur. Het kabinet wil alternatieve warmteopties aantrekkelijker maken door de energiebelasting op aardgas te verhogen.

3. Afbouw salderingsregeling: minimumprijs voor met zonnepanelen opgewekte stroom
Minister Wiebes wil in de wet vastleggen dat zonnepaneeleigenaren vanaf 2023 voor een steeds groter deel van de met hun zonnepanelen opgewekte stroom een ‘redelijke vergoeding’ – oftewel een minimumprijs – van hun energieleverancier krijgen..

4. Stroomversnelling: salderingsregeling voor zonnepanelen moet niet worden afgebouwd, maar omgebouwd
De salderingsregeling voor zonnepanelen moet niet worden afgebouwd, maar omgebouwd. Daarvoor pleit de Stroomversnelling, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met energietransitie in woningen en wijken.

5. Wetsvoorstel salderingsregeling: eigenaar zonnepanelen mag vanaf 2023 jaarlijks 11 procent minder salderen
Uit het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling voor eigenaren van zonnepanelen, blijkt dat zij vanaf 2023 ieder jaar 11 procent minder mogen salderen; vanaf 2031 is het salderingspercentage 0.

6. Salderingsregeling voor zonnepanelen verlengd tot 2023, daarna stapsgewijze afbouw tot 2031 
Minister Wiebes meldt dat de salderingsregeling voor zonnepanelen in haar huidige vorm verlengd wordt tot 2023. Vanaf dat jaar wordt het salderen tot 2031 stapsgewijs afgebouwd.

7. Coolblue gaat zonnepanelen verkopen en zoekt 1.000 installateurs 
Coolblue gaat zonnepanelen verkopen en zoekt hiervoor 1.000 installateurs. Binnenkort start de verkoop en installatie van zonnepanelen in de omgeving van Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg.

8. DMEGC lanceert nieuw zonnepaneel van 440 wattpiek
Fabrikant DMEGC lanceert in Nederland een nieuwe serie zonnepanelen. Het zonnepaneel is daarbij opgebouwd uit 144 halve zonnecellen. De zonnepanelen kennen een formaat van 2,11 bij 1,05 meter en zijn in 3 varianten leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2020: van 430, 435 en 440 wattpiek.

9. Extra klimaatmaatregelen kabinet: uitrol zonnepanelen op daken versnellen
Het kabinet neemt aanvullende klimaatmaatregelen om het 2020-doel van 25 procent CO2-reductie ten opzichte van 1990 alsnog te halen. Minister Wiebes wil onder meer de uitrol van zonnepanelen op daken versnellen.

9. Rechtbank: eigenaar moet zonnepanelen van vakantiebungalow verwijderen omwille regels VvE
Een eigenaar van een vakantiewoning op een bungalowpark moet binnen 3 maanden zijn zonnepanelen verwijderen. Dat heeft de rechtbank van Midden-Nederland besloten in een civiele rechtszaak. De civiele rechtszaak speelde zich af tussen een lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van een bungalowpark in de gemeente Bunschoten-Spakenburg en het bestuur van de betreffende VvE.

10. Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek
Multikristallijn siliciumzonnepanelen, beter bekend als polykristallijn, zijn in 2019 vrijwel volledig uit de markt gedrukt door monokristallijn siliciumzonnepanelen.

De redactie van Solar Magazine wenst al haar lezers fijne feestdagen toe!

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2020

​De Marktgids Zonne-energie 2019 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vlaamse zonne-energiemarkt verwacht hausse aan residentiële installaties  Nederland verwelkomt in 2020...
Vacatures
Esdec zoekt:

Technical Product Trainer

Esdec zoekt een Technical Product Trainer (fulltime)
Fulltime • Deventer
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!