logo
wvhj2023
© Lukeqiang Dreamstime.com
© Lukeqiang Dreamstime.com
13 december 2019

Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek

Multikristallijn siliciumzonnepanelen, beter bekend als polykristallijn, zijn in 2019 vrijwel volledig uit de markt gedrukt door monokristallijn siliciumzonnepanelen.

Het is eerder de vraag wanneer dan óf de monokristallijntechnologie toegroeit naar een marktaandeel van 100 procent. De volgende mijlpaal wordt hierdoor niet zozeer gezocht in marktaandelen, maar in vermogens. De eerste fabrikant die start met de (pilot)productie van een monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek zou zich in 2020 zomaar eens aan het front kunnen melden.

Menig inkoper van zonnepanelen zal zich achter de oren krabben. Een paar jaar geleden nog kon hij slechts kiezen tussen een polykristallijn of monokristallijn zonnepaneel met 3 busbars en 60 of 72 zonnecellen. Anno 2020 staat de wereld op zijn kop. Grotere wafers, halve en dubbelzijdige zonnecellen en verschillende aantallen busbars zijn hier de oorzaak van.

Lees hier het volledige artikel ‘Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek’ in de Marktgids Zonne-energie 2020 van Solar Magazine.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten