Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek
© Lukeqiang Dreamstime.com

Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek

Multikristallijn siliciumzonnepanelen, beter bekend als polykristallijn, zijn in 2019 vrijwel volledig uit de markt gedrukt door monokristallijn siliciumzonnepanelen.

Het is eerder de vraag wanneer dan óf de monokristallijntechnologie toegroeit naar een marktaandeel van 100 procent. De volgende mijlpaal wordt hierdoor niet zozeer gezocht in marktaandelen, maar in vermogens. De eerste fabrikant die start met de (pilot)productie van een monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek zou zich in 2020 zomaar eens aan het front kunnen melden.

Menig inkoper van zonnepanelen zal zich achter de oren krabben. Een paar jaar geleden nog kon hij slechts kiezen tussen een polykristallijn of monokristallijn zonnepaneel met 3 busbars en 60 of 72 zonnecellen. Anno 2020 staat de wereld op zijn kop. Grotere wafers, halve en dubbelzijdige zonnecellen en verschillende aantallen busbars zijn hier de oorzaak van.

Lees hier het volledige artikel ‘Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek’ in de Marktgids Zonne-energie 2020 van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Head of Construction

Fulltime (40 uur) - Belgium
kWh People zoekt:

Operationeel Directeur

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!