Solar Magazine - Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek
© Lukeqiang Dreamstime.com

Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek

Multikristallijn siliciumzonnepanelen, beter bekend als polykristallijn, zijn in 2019 vrijwel volledig uit de markt gedrukt door monokristallijn siliciumzonnepanelen.

Het is eerder de vraag wanneer dan óf de monokristallijntechnologie toegroeit naar een marktaandeel van 100 procent. De volgende mijlpaal wordt hierdoor niet zozeer gezocht in marktaandelen, maar in vermogens. De eerste fabrikant die start met de (pilot)productie van een monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek zou zich in 2020 zomaar eens aan het front kunnen melden.

Menig inkoper van zonnepanelen zal zich achter de oren krabben. Een paar jaar geleden nog kon hij slechts kiezen tussen een polykristallijn of monokristallijn zonnepaneel met 3 busbars en 60 of 72 zonnecellen. Anno 2020 staat de wereld op zijn kop. Grotere wafers, halve en dubbelzijdige zonnecellen en verschillende aantallen busbars zijn hier de oorzaak van.

Lees hier het volledige artikel ‘Zonnepaneelfabrikanten werken toe naar monokristallijn zonnepaneel van 500 wattpiek’ in de Marktgids Zonne-energie 2020 van Solar Magazine.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Winst uit je woning zoekt:

Productmanager Verduurzaming

Fulltime (40 uur) - Haarlem, 2011 MA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!