Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Demontage dak afgerond: AZ speelt laatste thuiswedstrijd 2019 mogelijk in eigen stadion
© AZ

Demontage dak afgerond: AZ speelt laatste thuiswedstrijd 2019 mogelijk in eigen stadion

AZ meldt dat de demontage van het dak van het AFAS-stadion is afgerond. Hierdoor speelt de voetbalclub de laatste thuiswedstrijd van de eredivisie – op 15 december tegen Ajax – mogelijk in het eigen stadion.

Afgelopen week is de laatste spant met een grote kraan verwijderd. AZ gaat nu zorgen voor de nodige tijdelijke voorzieningen en hoopt dan op 15 december weer in eigen huis te kunnen spelen. De burgemeester van Alkmaar moet daar komende maand nog wel toestemming voor geven.

Zonnepanelen beperkt effect
Het dak van het stadion van AZ stortte op 10 augustus deels in. Bij de NOS wees ingenieur Andries Broersma al snel op een combinatie van oorzaken: slecht bevestigde stalen buizen, een harde windvlaag en extra gewicht van zonnepanelen. Broersma was bij de bouw van het stadion de hoofdconstructeur en verantwoordelijk voor de constructieve berekeningen van het gebouw.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte half augustus bekend een definitief onderzoek te starten naar de daadwerkelijke oorzaak. Volgens de onderzoeksraad staat in ieder geval vast dat de lasverbindingen in de spanten het begeven hebben waardoor het dak kon instorten. Naar aanleiding van de uitkomsten van het voorlopige onderzoek besloot de gemeente Alkmaar het stadion al per direct te sluiten. De zonnepanelen op het dak hebben volgens Royal HaskoningDHV een beperkt effect gehad op het instorten van het dak. Het bureau onderzoekt op verzoek van AZ de instorting van het dak en heeft inmiddels een tussenrapport gepresenteerd.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Product Manager Solar

32-40 uur - Noord Brabant
Straightforward zoekt:

Technisch Consultant Solar

Fulltime (40 uur) - Urmond, 6129 EL, 49
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!