Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Onderzoeksraad voor Veiligheid start definitief onderzoek naar ingestort dak AZ-stadion
© Onderzoeksraad voor Veiligheid

Onderzoeksraad voor Veiligheid start definitief onderzoek naar ingestort dak AZ-stadion

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een definitief onderzoek naar het ingestorte dak van het AZ-stadion dat voorzien was van zonnepanelen. Dit is besloten naar aanleiding van het verkennende onderzoek.

De afgelopen weken deed de Raad een verkennend onderzoek en op vrijdag 16 augustus gaf de Onderzoeksraad een tussentijdse waarschuwing af voor het resterende dakdeel. Naar aanleiding van dat onderzoek besloot de gemeente Alkmaar het stadion per direct te sluiten.

Met het nu aangekondigde onderzoek wil de onderzoeksraad achterhalen wat de directe en achterliggende oorzaken zijn om daar les uit te trekken voor de toekomst. Hierbij kijkt men naar zowel het ontwerp, de vergunningverlening en de bouw van het stadion als naar het onderhoud en het beheer. 

AZ onderkent het belang van het onderzoek en zal hier volledig aan meewerken. Ondertussen gaat Royal HaskoningDHV namens AZ verder met zijn onderzoek naar het instorten van de dakconstructie van het AFAS Stadion. De prioriteit ligt bij dit non-destructieve onderzoek naar de niet ingestorte dakdelen en de veiligheid van het dak.

Het dak van het stadion van AZ stortte op 10 augustus deels in. Bij de NOS wees ingenieur Andries Broersma al snel op een combinatie van oorzaken: slecht bevestigde stalen buizen, een harde windvlaag en extra gewicht van zonnepanelen. Broersma was bij de bouw van het stadion de hoofdconstructeur en verantwoordelijk voor de constructieve berekeningen van het gebouw.

Lees ook: 

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Junior Accountmanager Zonnecoöperatie

Fulltime (40 uur) - Noord Holland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!