Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vierde zege Solar Team Eindhoven bijna binnen na finish World Solar Challenge
© Bart van Overbeeke

Vierde zege Solar Team Eindhoven bijna binnen na finish World Solar Challenge

Het Solar Team Eindhoven gaat vrijwel zeker de gezinsklasse van de World Solar Challenge winnen. In Adelaide te Australië kwam het team van de universiteit Eindhoven als eerste over de finish in de Cruiser Class.

Met de finish lijkt het Eindhovense team op zijn beurt nu zeker van de eerste plaats in de Cruiser Class: de categorie voor praktische zonneauto’s. Op zaterdag volgt het laatste onderdeel uit de wedstrijd: een jurering. Op zondag wordt het wereldkampioenschap voor praktische zonneauto’s bekendgemaakt door de organisatie.

Brand en crash
Het Agoria Solar Team van de KU Leuven won namens België voor het eerst de reguliere klasse van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. De teams van de universiteiten van Delft en Twente vielen eerder al uit in deze Challenger Class na een brand en een crash.

De World Solar Challenge is een wedstrijd van 3.021 kilometer lengte waar 46 teams uit 23 verschillende landen aan deelnemen. De race ging van start op 13 oktober. De teams bouwen voor elke editie een volledig nieuwe zonnewagen. Het Solar Team Eindhoven dat afgelopen zomer de nieuwe zonneauto Stella Era presenteerde, is door als eerste over de finish te komen dus vrijwel zeker van de vierde winst op rij in de Cruiserklasse

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Saman Groep zoekt:

Manager afdeling zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Zierikzee, 4301 RZ nr 1
kWh People zoekt:

Junior Maintenance Manager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!