Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgen winnen voor het eerst World Solar Challenge na debacle Nederlandse zonneauto’s
© Agoria Solar Team

Belgen winnen voor het eerst World Solar Challenge na debacle Nederlandse zonneauto’s

Het Agoria Solar Team van de KU Leuven heeft namens België voor het eerst het wereldkampioenschap voor zonnewagens gewonnen. De teams van de universiteiten van Delft en Twente vielen eerder al uit.

Het drama voor de Nederlandse raceteams aan de World Solar Challenge was namelijk compleet toen team Twente dat aan kop lag crashte na een windvlaag en vervolgens de auto NunaX van de nieuwe koploper, universiteit Delft, plots volledig uitbrandde.

Succes na 8 deelnames
Na 8 deelnames wonnen de Belgen voor het eerst de belangrijkste klasse – de Challengerklasse – van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. ‘We startten op de laatste dag op plaats 2’, stelt teamlid Lynn De Haes. ‘Maar toen schoot de wagen voor ons van het Nederlandse team in brand. Jammer voor hen, maar we zaten ze op de hielen, mogelijk pushten ze hun wagen te ver.’

De auto van de Belgische studenten, Bluepoint, begon met slechts 2 minuten en 27 seconden achterstand aan de laatste racedag. Toen team Delft uitviel, begonnen de studenten aan de laatste racedag. Het team veroverde ongeveer 250 kilometer voor de finish de eerste plaats toen het team van de universiteit Delft uitviel.

De World Solar Challenge is een wedstrijd van 3.021 kilometer lengte waar 46 teams uit 23 verschillende landen aan deelnemen. De race ging van start op 13 oktober. De teams bouwen voor elke editie een volledig nieuwe zonnewagen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Junior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!