logo
wvhj2023
© Zhi Qi | Dreamstime.com
© Zhi Qi | Dreamstime.com
23 mei 2024

Amerikaanse handelsvertegenwoordiger: importheffingen zonnepanelen per 1 augustus verdubbeld

De Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Katherine Tai wil in navolging van de aangekondigde verhoging van de importheffingen door president Biden de importheffingen voor zonnepanelen 1 augustus verdubbelen.

De Amerikaanse president maakte afgelopen week bekend de importheffingen voor batterijen, elektrische auto’s, zonnecellen, zonnepanelen en een aantal kritieke mineralen fors te willen verhogen. De nieuwe maatregelen hebben betrekking op 18 miljard dollar aan geïmporteerde Chinese goederen.

Uitsluitingsprocedure
De US Trade Representative (USTR) – de handelsvertegenwoordiger – is belast met de juridische procedure om de importheffingen daadwerkelijk te kunnen verhogen. In officiële documentatie stelt de handelsgezant nu voor dat de verhogingen in 2024 ingaan op 1 augustus en dat de verhogingen in 2025 en 2026 ingaan op 1 januari van het desbetreffende jaar.

In overeenstemming met de instructie van de president stelt Tai een uitsluitingsprocedure in waarmee belanghebbenden kunnen vragen om bepaalde machines die worden gebruikt voor de binnenlandse productie tijdelijk uit te sluiten van de importtarieven. Uitsluitingen die via deze procedure worden toegekend, gelden tot en met 31 mei 2025. Om de binnenlandse productie te ondersteunen en de afhankelijkheid van China in een strategische sector te verminderen, stelt de handelsvertegenwoordiger ten slotte 19 tijdelijke uitsluitingen voor zonne-energieproductiemachines voor. 

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten