logo
wvhj2023
© Tennesseewitney | Dreamstime.com
© Tennesseewitney | Dreamstime.com
19 april 2024

‘Amerika wil importheffingen op dubbelzijdige zonnepanelen herstellen’

President Biden gaat waarschijnlijk een verzoek van QCELLS steunen om de importheffingen op dubbelzijdige zonnepanelen uit Azië te herstellen. Door een vrijstelling konden deze nog naar Amerika geëxporteerd worden.

Persbureau Reuters meldt op basis van 2 bronnen bij het Witte Huis dat QCELLS het herstel van de importheffingen verbonden heeft aan een toegezegde uitbreiding van zijn productiecapaciteit in de Verenigde Staten.

2,5 miljard dollar
De Zuid-Koreaanse fabrikant kondigde eerder aan een investering van 2,5 miljard Amerikaanse dollar te willen doen. Bescherming tegen concurrentie van zonnepanelen uit China wordt daarbij nu als harde randvoorwaarde gesteld.

Reuters meldt dat QCELLS een petitie aan de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger heeft verzonden, waarbij het bedrijf gesteund wordt door 7 andere bedrijven die in Amerika produceren. Het gaat om Auxin Solar, Crossroads Solar, First Solar, Heliene, Mission Solar, Silfab en Suniva.

Trump
Toenmalig president Donald Trump voerde in 2018 voor een periode van 4 jaar een importheffing van 30 procent in voor buitenlandse zonnecellen en zonnepanelen. President Biden besloot in 2022 die importheffingen met 4 jaar te verlengen, maar daarbij was er wel een vrijstelling voor bifaciale zonnepanelen waarvoor zelfs een oorlogswet uit de kast werd getrokken.

Afgelopen zomer stelde het Amerikaanse ministerie van Handel vast dat fabrikanten uit China de importheffingen op zonnecellen en zonnepanelen op grote schaal proberen te omzeilen via Cambodja, Maleisië, Thailand en Vietnam. Reuters meldt nu dat Biden in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november overstag gaat en de importheffingen op dubbelzijde zonnepanelen uit Azië alsnog zou willen herstellen. Dit mede omdat het creëren van werkgelegenheid via de Inflation Reduction Act een verkiezingsbelofte van Biden is en het succes van de wet voor een belangrijk deel afhangt van de importheffingen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten