logo
wvhj2023
© Belinus Solar
© Belinus Solar
28 februari 2024

Belinus Solar failliet, fabriek voor zonnepanelen in België van de baan

De Belgische leverancier van zonnepanelen Belinus Solar – die een fabriek voor zonnepanelen wilde openen in België – is failliet verklaard. De rechtbank in Antwerpen heeft het faillissement uitgesproken.

Vorig jaar maart kondigde Belinus Solar de komst van een nieuwe fabriek voor zonnepanelen in België aan. Vervolgens werd druk gezocht naar geschikte locaties en die werd gevonden in de Vlaamse provincie Limburg in de stad Sint-Truiden.

Rol pakken
Chief executive officer Nico Voet verklaarde afgelopen december in gesprek met de redactie dat Belinus Solar zijn rol wilde pakken in de opbouw van een nieuwe, moderne pv-industrie in Europa. ‘Bovendien staat “Bel” niet voor niets in onze naam’, aldus Voet destijds. ‘We zijn een Belgisch bedrijf, willen de lokale economie stimuleren en geloven in ons land als een prachtige vestigingsplaats en perfect ecosysteem voor internationale maakbedrijven. België is centraal gelegen, heeft een rijk industrieel verleden en is sterk in R&D.’

Onderzoek
Nu, krap 3 maanden later, blijkt het bedrijf failliet. Rechter-commissaris René Achten van de rechtbank Antwerpen, afdeling Tongeren, heeft 3 curatoren aangesteld: Mark Bernaerts, Felix Ruysschaert en Stefanie Grosemans. Alle 3 zijn ze werkzaam voor Consenso Advocaten.

Uit de laatste jaarcijfers die Belinus Solar heeft gedeponeerd bij de Nationale Bank van België (NBB) blijkt dat het bedrijf eind 2022 over een eigen vermogen van ruim 600.000 euro en een balanstotaal van 6,6 miljoen euro beschikte en in dat kalenderjaar een winst van ruim 350.000 euro maakte. De curatoren gaan onderzoek doen naar de oorzaak van het faillissement en de mogelijkheden voor een eventuele doorstart bekijken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten