logo
wvhj2023
© Belinus
© Belinus
18 september 2023

Vlaanderen wordt locatie van Belinus’ nieuwe fabriek voor zonnepanelen

Belinus heeft de stad Sint-Truiden in Vlaanderen geselecteerd om een nieuwe fabriek voor zonnepanelen te openen. Aan het einde van het tweede kwartaal van 2024 moet de productie daadwerkelijk van start gaan.

Afgelopen maart kondigde Belinus de komst van een nieuwe fabriek in België aan. De afgelopen maanden heeft het bedrijf druk gezocht naar geschikte locaties; een is er nu gevonden in de Vlaamse provincie Limburg.

Dichter bij kenniscentra
Door te kiezen voor productie in Europa, wil Belinus een belangrijke stap zetten in de samenwerking met externe R&D-centra en wil het bedrijf daarnaast actief de lokale economie ondersteunen. Het bedrijf wil door zonnepanelen lokaal te produceren optimaal gebruikmaken van de lokale kenniscentra zoals EnergyVille en zo bijdragen aan de ambitie van de Europese Unie om de pv-productie in Europa terug te laten keren en naar een hoger niveau te tillen.

‘We zijn verheugd om de lancering van onze nieuwe productiefaciliteit in Vlaanderen aan te kondigen, die een cruciaal moment vormt in onze reis naar duurzaamheid, innovatie en het versterken van onze positie’, stelt Nico Voet, chief executive officer van Belinus. ‘Onze investering in deze moderne productiefaciliteit onderstreept ons engagement om zonnepanelen van hoge kwaliteit te leveren en tegemoet te komen aan de groeiende Europese vraag.’

Heterojunctie
Belinus investeert voor zijn fabriek in nieuwe technologie waarbij gebruikgemaakt zal worden van heterojunctietechnologie om de productie van zonnepanelen met de hoogste efficiëntie te kunnen garanderen. Verder meldt het bedrijf dat de fabriek gebruikmaakt van duurzame en milieuvriendelijke productiemethoden om de ecologische voetafdruk van de gehele productiecyclus te verkleinen.

‘Onze fabriek zal de lokale werkgelegenheid bevorderen en bijdragen aan de ontwikkeling van gespecialiseerde vaardigheden’, aldus Voet. ‘Dit sluit aan bij onze missie om lokale gemeenschappen te ondersteunen. Tot slot dragen we bij aan het herstel van de Europese pv-industrie.’

Bekijk hier in Solar Magazine welke zonnepanelen van Belinus in de Benelux te koop zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten