logo
wvhj2023
© Belinus
© Belinus
14 maart 2023

Belinus gaat nieuwe Europese gigawattfabrieken voor zonnepanelen bouwen

Het Belgische Belinus meldt nieuwe gigawattfabrieken voor de productie van zonnepanelen te gaan bouwen. De productiecapaciteit van de fabriek in België moet eind 2025 meer dan 5 gigawattpiek bedragen.

Belinus verklaart een nauwe samenwerking aan te gaan met de overheid van de Belgische provincie Limburge en een Belgisch kennisinstituut voor de ontwikkeling van tandemzonneceltechnologie.

500 megawattpiek
In de eerste fase zal de capaciteit van de tunnel oxide passivated contact (TOPCon)-productielijn voor zonnepanelen 500 megawattpiek bedragen en 128 banen creëren. Het is de ambitie om de productielijn in fasen op te schalen naar 5 gigawattpiek en mogelijk komt daar nog een tweede productielijn bij.

Belinus wil met de nieuwe fabrieken zijn distributienetwerk en aanwezigheid in Europa, maar ook in Amerika versterken. Het bedrijf stelt zijn ‘uitbreidingsdrang met toonaangevende tier 1-fabrikanten voort te zetten’.

Eerste kwartaal 2024
‘De vraag naar Belinus-producten en zonne-energieoplossingen is groter dan verwacht en voorspeld’, stelt Francis Rome, voorzitter van Belinus. ‘We zijn al actief in onderhandeling met lokale overheidsfunctionarissen om de productie te starten tegen het einde van het eerste kwartaal van 2024.’

Belinus is sinds 2015 actief in de productie en verkoop van zonnepanelen en batterijen. Het hoofdkantoor is gevestigd op het Thor Park in Genk. Alle zonnecellen en zonnepanelen van Belinus worden vervaardigd in Bloomberg tier 1-fabrieken, met momenteel een jaarlijkse productiecapaciteit van 2,2 gigawattpiek.

Bekijk de zonnepanelen van Belinus Solar hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten