logo
wvhj2023
© Zonnegilde
© Zonnegilde
28 november 2023

Zonnegilde gaat Laden op Zon landelijk uitrollen

Zonnegilde gaat zijn propositie Laden op Zon breed uitrollen in de markt. Het bedrijf meldt dat duurzaam transport binnen bereik komt van alle spelers met een wagenpark van 50 of meer vrachtwagens.

De installateur uit Kampen heeft samen met 2 launching customers 2 jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Laden op Zon. Inmiddels is sprake van een proven concept, voorzien van een sluitende businesscase.

3 pijlers
Volgens Zonnegilde-directeur Gerard de Ruiter richt Laden op Zon zich op 3 pijlers. Om te beginnen maakt deze totaaloplossing lokaal elektrisch laden technisch mogelijk; óók in het geval van netcongestie. Daarnaast maakt Laden op Zon elektrisch rijden voor transporteurs financieel rendabel, omdat het lokaal laden van vrachtwagens op het eigen bedrijfsterrein competitiever is dan publiek laden. En als laatste voorziet de oplossing in een sluitende businesscase, waarbij de transporteur ervoor kan kiezen zelf te investeren of de investering deels door Zonnegilde te laten voorzien.

Zonnegilde werkt samen met partners met een gedegen trackrecord voor het laad-, opslag- en energiemanagementsysteem. De Ruiter: ‘We denken dat de transportsector echt behoefte heeft aan een onestopshop-aanpak. Daarom geven we advies, verzorgen de ontwikkeling en technische realisatie van het project in samenwerking met de opdrachtgever. De betrokkenheid van onze opdrachtgevers is van grote waarde, en we streven naar een nauwe samenwerking in al onze acties. We verzorgen het hele traject en nemen alles uit handen, dat geldt voor projecten met of zonder financiering. Zo kost het de klant zelf weinig tijd, wij doen de inspanning. En natuurlijk nemen we ook het terugleveren van stroom en een eventuele verduurzaming van vastgoed mee in het totale plaatje.’

Batterij
Het omschakelen naar elektrisch transport is een complexe opgave. Niet alleen moet het bestaande wagenpark vervangen worden door elektrische trucks, ook de laadinfrastructuur moet op orde worden gebracht, veelal inclusief een batterij als management- en energieopslagsysteem.

Laden op Zon is door Zonnegilde al geleverd bij meerdere grote transporteurs zoals Oegema Transport en E. van Wijk.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten