Solar Magazine - ISDE: komend jaar 591,3 miljoen euro subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ISDE: komend jaar 591,3 miljoen euro subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers
© Digikhmer | Dreamstime.com

ISDE: komend jaar 591,3 miljoen euro subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is komend kalenderjaar 591,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers.

Het budget van de ISDE-regeling wordt voor de komende jaren in totaal verhoogd met 1,38 miljard euro. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt op Prinsjesdag.

Klimaatfonds
Eerder werd al bekend dat Nederland 735 miljoen euro aan middelen van de Europese Unie (EU) wil inzetten voor de financiering van de ISDE-subsidie.

In de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat die op Prinsjesdag is gepresenteerd, staat dat vanuit het Klimaatfonds in totaal 1.383 miljoen euro aan middelen voor de ISDE-regeling beschikbaar komt voor de periode 2023-2028. Na aftrek van de kosten voor de uitvoering van de regeling en de publiciteitscampagne resteert daarbij voor komend kalenderjaar een budget van 591,3 miljoen euro.

Stormloop
In de eerste helft van 2023 vond een stormloop plaats op de ISDE-subsidie waardoor de subsidiepot inmiddels bijna leeg is.

Afgelopen kalenderjaar moest minister Jetten het subsidiebudget voor de ISDE-regeling meermaals ophogen. Uiteindelijk werd vorig jaar voor 308,5 miljoen euro subsidie aangevraagd. Mocht de minister het subsidiebudget dit jaar weer willen verhogen, lijkt dit met het huidige aanvraagtempo in het achterhoofd eind september al nodig te zijn.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Buitendienst

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!