logo
wvhj2023
© Schiphol
© Schiphol
14 september 2023

Schiphol bouwt nieuwe autoverhuurlocatie met 17.000 vierkante meter zonnepanelen

Schiphol is gestart met de bouw van een nieuwe autoverhuurlocatie die mogelijkheden biedt voor verhuur van elektrische auto’s. Het dak van het Car Rental Service Center krijgt 17.000 vierkante meter zonnepanelen.

Het gebouw wordt de grootste Nederlandse faciliteit van autoverhuurders en biedt plaats aan circa 2.500 auto's. De 5 grootste autoverhuurders op Schiphol – Hertz, Sixt, Europcar, Enterprise en Avis/Budget van Schiphol Centrum en Schiphol Zuid – komen er straks samen onder 1 dak. De luchthaven wil met de nieuwbouw de autoverhuurders stimuleren om de transitie te maken naar elektrische voertuigen.

Het centrum, dat gerealiseerd wordt op de voormalige parkeerplaats P4, zal een totale oppervlakte van 40.000 vierkante meter beslaan. Er komen 5 gebouwen, waar de autoverhuurders hun auto’s kunnen onderhouden, repareren en wassen. Boven op de gebouwen komt één groot dak met de zonnepanelen. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond.

300 auto’s tegelijk
De zonnepanelen produceren een hoeveelheid zonne-energie, die gelijkstaat aan het jaarverbruik van circa 1.000 huishoudens. Met de nieuwe laadinfrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto’s tegelijk opgeladen worden. Dit draagt bij aan het doel van Schiphol om het vervoer van en naar de luchthaven zoveel mogelijk te verduurzamen.

‘Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in’, stelt Arthur Reijnhart, Director Schiphol Commercial bij Royal Schiphol Group.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten