logo
wvhj2023
hero-image
28 januari 2015

Solar Trendrapport 2015: leveranciers willen handhaving importheffing

Zonnepaneelleveranciers staan niet negatief tegenover een importheffing, maar dit alleen wanneer het gekoppeld blijft aan Europees prijsniveau en er actief wordt gehandhaafd. Dit blijkt uit het Solar Trendrapport.

Helaas zijn volgens de leveranciers de meeste doelen waarvoor het anti-dumpingbeleid in het leven is geroepen vooralsnog niet behaald, maar heeft deze wel een zeer sturende werking op de markt. Veel Chinese producten vinden volgens leveranciers nu op een andere manier hun weg naar de Europese markt, de Europese productie is niet gered en is markt is hierdoor een ‘stuk oneerlijker geworden’. Eén respondent voegt hier aan toe: ‘laat de producten daar vandaan komen waar ze het beste (prijs en omstandigheden) gemaakt kunnen worden. Dat dit vaak China blijkt te zijn geldt niet alleen voor zonnepanelen…’.

 

Zie ook de berichten:


Over het Solar Trendrapport 2015

Het Solar Trendrapport 2015 is een marktonderzoek (tot stand gekomen door een coproductie van Solar Solutions en Solar Magazine en met ondersteuning van Holland Solar, TKI Solar Energy en UNETO-VNI) waaraan tweehonderd solar professionals hebben meegewerkt. Het trendrapport brengt jaarlijks trends in kaart over kwaliteit, marktontwikkelingen, techniek en politieke ontwikkelingen. Daarnaast is dit jaar voor het eerst een brancheonderzoek uitgevoerd naar cijfers over omzet, winst en werkgelegenheid. Het Solar Trendrapport 2015 omvat ruim tachtig pagina’s met gegevens, interpretaties en aanbevelingen. Een volledig exemplaar van het Solar Trendrapport 2015 is hier te bestellen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten