logo
wvhj2023
hero-image
28 januari 2015

Solar Trendrapport 2015: ‘Minder dan helft installateurs voldoet aan kwaliteitseisen’

Minder dan de helft van de zonnewarmte- en pv-installateurs voldoet volgens de respondenten van het Solar Trendrapport 2015 aan de gewenste kwaliteitseisen.

Gemiddeld vinden de respondenten dat veertig procent van de actieve zonnestroominstallateurs in Nederland voldoet aan de gewenste kwaliteitseisen. Opvallend is dat de installateurs met een onvrede van vierendertig procent hierover iets negatiever zijn dan de andere beroepsgroepen. Een mogelijke verklaring hiervoor kan zijn dat de installateur als ‘insider’ extra kritisch kijkt naar zijn collega-installateurs.

 

Gemiddeld vinden de respondenten dat zevenenveertig procent van de actieve zonnewarmte-installateurs in Nederland voldoet aan de gewenste kwaliteitseisen. Zij liggen daarmee iets voor op hun zonnestroomcollega’s. Verder zijn de beroepsgroepen het onderling volledig eens over dit percentage.

 

Zie ook de berichten:


Over het Solar Trendrapport 2015

Het Solar Trendrapport 2015 is een marktonderzoek (tot stand gekomen door een coproductie van Solar Solutions en Solar Magazine en met ondersteuning van Holland Solar, TKI Solar Energy en UNETO-VNI) waaraan tweehonderd solar professionals hebben meegewerkt. Het trendrapport brengt jaarlijks trends in kaart over kwaliteit, marktontwikkelingen, techniek en politieke ontwikkelingen. Daarnaast is dit jaar voor het eerst een brancheonderzoek uitgevoerd naar cijfers over omzet, winst en werkgelegenheid. Het Solar Trendrapport 2015 omvat ruim tachtig pagina’s met gegevens, interpretaties en aanbevelingen. Een volledig exemplaar van het Solar Trendrapport 2015 is hier te bestellen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten