Solar Magazine - Al 30 miljoen euro subsidie aangevraagd voor postcoderozen energiecoöperaties en VvE’s
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Al 30 miljoen euro subsidie aangevraagd voor postcoderozen energiecoöperaties en VvE’s
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com

Al 30 miljoen euro subsidie aangevraagd voor postcoderozen energiecoöperaties en VvE’s

Energiecoöperaties en verenigingen van eigenaars (VvE’s) hebben dit kalenderjaar via de subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) al voor 30,4 miljoen euro subsidie aangevraagd.

Energiecoöperaties en VvE’s die stroom willen opwekken met behulp van zonnepanelen en windmolens kunnen sinds 9 januari weer subsidie aanvragen via de SCE-regeling.

Tientallen procenten verhoogd
Afgelopen januari werd bekend dat het aantal aanvragen voor de SCE-regeling in 2022 met tientallen procenten was gedaald en bovendien 40 procent van de projecten uit 2021 al gesneuveld is.

Minister Jetten kondigde afgelopen najaar diverse maatregelen aan om het succes van de subsidieregeling te verhogen. Zo zijn de basisbedragen met tientallen procenten verhoogd. Bovendien heeft minister Jetten voor Klimaat en Energie het oorspronkelijke subsidiebudget van
37 miljoen euro naar 150 miljoen euro verhoogd.

150 miljoen euro
Tot en met 1 november 17.00 uur is er maximaal 150 miljoen euro subsidie beschikbaar. Momenteel is er nog 80 procent van de subsidie beschikbaar, te weten 119,6 miljoen euro.

De budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Hierbij gaat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uit van een volledige aanvraag die voldoet aan de eisen van de regeling. Is het budget op een bepaalde dag overtekend, dan wordt er binnen die dag geloot. De loting bepaalt dan welke aanvragen voor subsidie in aanmerking komen.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon B.V. zoekt:

Buitendienst Support Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Wocozon B.V. zoekt:

Front Office Medewerker Zonnepanelen

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!