logo
wvhj2023
© HRsolar
© HRsolar
25 november 2022

ISDE: nog eens 35 miljoen euro extra subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Om te voorkomen dat de opgehoogde subsidiepot van de ISDE-regeling alsnog voor het einde van het jaar leeg is, trekt minister Jetten 35 miljoen euro extra subsidie uit voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers.

Minister Jetten meldde eind september dat er naar verwachting 30 tot 60 miljoen euro te weinig budget zou zijn voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-regeling. Half oktober werd het budget daarom al met 62 miljoen euro opgehoogd.

Recordhoeveelheid
Uit een analyse van de redactie van Solar Magazine werd eerder deze maand al duidelijk dat ondanks het verhoogde budget vroegtijdige uitputting alsnog op de loer lag. Dit kwam onder meer doordat in oktober door 10.274 consumenten een recordhoeveelheid subsidie werd aangevraagd voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers.

Dit jaar is er nu in totaal 325 miljoen euro subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers en aansluitingen op een warmtenet. Met nog iets meer dan een maand te gaan is er nog 74,1 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Budget 2023
Het is nog onbekend wat minister Jetten gaat doen met het budget voor 2023. Op Prinsjesdag werd bekend dat voor de ISDE-regeling komend kalenderjaar 60 miljoen euro extra subsidie beschikbaar zal zijn – en het budget 288 miljoen euro is – maar de vraag is of dat toereikend zal zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten