Solar Magazine - Miljoenennota: 60 miljoen euro extra ISDE-subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Miljoenennota: 60 miljoen euro extra ISDE-subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers
© Claffra | Dreamstime.com

Miljoenennota: 60 miljoen euro extra ISDE-subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Het budget van de ISDE-regeling wordt komend kalenderjaar met 60 miljoen euro verhoogd. In 2023 is er daarmee 288 miljoen euro subsidie beschikbaar voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers.

Doordat binnen de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-regeling dit jaar al een recordhoeveelheid subsidie is aangevraagd, bestaat nog altijd het risico dat de subsidiepot van 228 miljoen euro dit jaar vroegtijdig leeg gaat. Eind augustus was er nog 68,6 miljoen euro beschikbaar.

Publiciteitscampagne
Eind 2019 werd in de Tweede Kamer een amendement aangenomen om gedurende 3 jaar in totaal 100 miljoen euro extra budget te reserveren voor de ISDE.

Het kabinet heeft op Prinsjesdag via de Miljoenennota bevestigd dat het budget van de ISDE komend jaar 60 miljoen euro hoger zal zijn. ‘Vanuit de 6,8 miljard euro aan extra klimaatmaatregelen die in 2021 door het vorige kabinet beschikbaar is gesteld, is 95 miljoen euro toegevoegd voor de subsidiëring van hybride warmtepompen en 65 miljoen euro voor extra isolatiemaatregelen. Na aftrek van de kosten voor de uitvoering van de regeling en de publiciteitscampagne resteert een totaalbudget voor 2023 van 288 miljoen euro.’

Aanvragen honoreren
Branchevereniging Holland Solar laat weten blij te zijn met de verhoging van het subsidiebudget, maar hamert ook op bijsturing voor het nog lopende kalenderjaar.

‘Wij roepen het kabinet desalniettemin op ervoor te zorgen dat ook alle aanvragen die nog dit jaar voor onder andere zonneboilers gedaan worden, gehonoreerd worden’, aldus de brancheorganisatie.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Everday zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen, Graafsebaan 135
Soly zoekt:

Country Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Groningen, 9727 DW 5
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!