Solar Magazine - Budget ISDE omhoog: 62 miljoen euro extra subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Budget ISDE omhoog: 62 miljoen euro extra subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers
© HRsolar

Budget ISDE omhoog: 62 miljoen euro extra subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat trekt 62 miljoen euro extra subsidie uit voor de ISDE-regeling. Zo wordt voorkomen dat het budget voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers voor eind 2022 op is.

Minister Jetten meldde eind september te verwachten dat er dit jaar 30 tot 60 miljoen euro te weinig budget zou zijn voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-regeling. Hij kondigde daarbij aan op korte termijn het subsidiebudget te willen verhogen en nu blijkt dat de minister daar nog maar kort de tijd voor heeft.

Stilstand voorkomen
Met nog 3 maanden te gaan, was er eind september nog 40,7 miljoen euro subsidie beschikbaar en was 82 procent van het budget vergeven.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie over de verhoging van het subsidiebudget: ‘Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland. We zien ook dat steeds meer mensen hun huis willen verduurzamen. Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen, verhogen we het budget van de ISDE.’

Verdubbeling
​Zowel huiseigenaren, Verenigingen van Eigenaars (vve’s) als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de ISDE-regeling. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel. De ophoging van de subsidie is per 18 oktober beschikbaar. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, voorziet dat het aantal ISDE-aanvragen in 2022 een verdubbeling kent ten opzichte van vorig jaar naar ruim 80.000 aanvragen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Manager Warmtepompen

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Kremer Techniek zoekt:

Adviseur Duurzame Technieken

Fulltime (40 uur) - ‘s-Heerenberg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!