logo
wvhj2023
© HRsolar
© HRsolar
17 oktober 2022

Budget ISDE omhoog: 62 miljoen euro extra subsidie voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat trekt 62 miljoen euro extra subsidie uit voor de ISDE-regeling. Zo wordt voorkomen dat het budget voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers voor eind 2022 op is.

Minister Jetten meldde eind september te verwachten dat er dit jaar 30 tot 60 miljoen euro te weinig budget zou zijn voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)-regeling. Hij kondigde daarbij aan op korte termijn het subsidiebudget te willen verhogen en nu blijkt dat de minister daar nog maar kort de tijd voor heeft.

Stilstand voorkomen
Met nog 3 maanden te gaan, was er eind september nog 40,7 miljoen euro subsidie beschikbaar en was 82 procent van het budget vergeven.

Minister Jetten voor Klimaat en Energie over de verhoging van het subsidiebudget: ‘Energie besparen en verduurzamen zijn de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om minder kwetsbaar te worden voor hoge energieprijzen en om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het buitenland. We zien ook dat steeds meer mensen hun huis willen verduurzamen. Om te voorkomen dat hoognodige isolerende maatregelen tot stilstand komen, verhogen we het budget van de ISDE.’

Verdubbeling
Zowel huiseigenaren, Verenigingen van Eigenaars (vve’s) als bedrijven kunnen in aanmerking komen voor de ISDE-regeling. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp of isolatiemaatregel. De ophoging van de subsidie is per 18 oktober beschikbaar. De Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert, voorziet dat het aantal ISDE-aanvragen in 2022 een verdubbeling kent ten opzichte van vorig jaar naar ruim 80.000 aanvragen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten