Solar Magazine - Budget Energie gaat weer jaarlijks salderen: alle feiten en cijfers op een rij
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Budget Energie gaat weer jaarlijks salderen: alle feiten en cijfers op een rij

Budget Energie gaat weer jaarlijks salderen: alle feiten en cijfers op een rij

Budget Energie maakte deze week bekend per direct te stoppen met het op maandbasis salderen bij eigenaren van zonnepanelen met een variabel energiecontract. De redactie zet alle feiten en cijfers op een rij.

De energiemaatschappij was op 1 juli gestart met het salderen op maandbasis, omdat het energiebedrijf van mening is dat meer nodig is om de consument te stimuleren om zonnepanelen te installeren. ‘Er is op dit moment sprake van oversubsidiëring’, aldus Budget.

Jaar- of eindnota
Budget Energie past direct en met terugwerkende kracht het beleid aan naar jaarlijks salderen. Zonnepaneeleigenaren met een variabel contract worden daarnaast met terugwerkende kracht gecompenseerd tot 1 juli 2022.

Het bedrijf gaat daartoe alle nota’s van na 1 juli 2022 waarbij er per maand is gesaldeerd, corrigeren. Op de nota’s van vóór deze periode was de terugleververgoeding 100 procent van het leveringstarief. Hierdoor is volgens het energiebedrijf een correctie op die facturen niet nodig.

Geen exacte indicatie
Het doorvoeren van de wijziging en het uitvoeren van de correcties kost tijd om in de systemen te verwerken. Om die reden kan Budget Energie momenteel nog geen exacte indicatie geven wanneer de nota’s gecorrigeerd worden. De energieleverancier verwacht hier op korte termijn meer informatie over te kunnen delen.

Hoogte terugleververgoeding
Zonnepaneeleigenaren die op jaarbasis alsnog meer zonne-energie opwekken dan ze verbruiken, krijgen voor die overtollige stroom een terugleververgoeding. Die bedraagt voor klanten met een variabel energiecontract sinds 1 juli jongstleden 50 procent van het leveringstarief per kilowattuur, exclusief btw.

‘Een vergoeding van 100 procent was niet meer representatief voor de actuele waarde van de teruggeleverde energie’, licht het energiebedrijf toe. ‘Door de toename van zonnepanelen is het aanbod van groene stroom toegenomen. Doordat er erg veel elektriciteit beschikbaar is, ontstaat er soms een overschot. Dit vermindert de waarde. Na uitgebreide analyses hebben we de terugleververgoeding teruggebracht tot 50 procent van het kale leveringstarief. Dit is volgens ons een juiste representatie van de actuele waarde van teruglevering. In de afgelopen maanden lag de hoogte van onze vergoeding tussen de 0,20 en 0,35 euro.’

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

BIM Modelleur

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!